Nòvas ← d’Autras notícias

Els guanyadors del Concurs Tísner presenten els seus jocs a l’Institut d’Estudis Catalans

Els creadors de Labisabi, L'expedició VolCÀTnica i Del passat al present expliquen als membres de la Secció Filològica de l'IEC de quina manera aquests jocs promouen el català

En un acte dinamitzat per Màrius Serra, jurat del Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català, els alumnes del cicle superior de primària de l'Espai Obert La Serra (Sant Pere de Ribes), els Jesuïtes de Poble Sec-Sant Pere Claver (Barcelona) i l'Escola Lluçanès (Prats de Lluçanès) han fet una demostració del funcionament de cada joc

Aquest dijous, primer de juny, l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) ha convidat els guanyadors de la vuitena edició del Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català a presentar els seus jocs, en un acte que s'ha dut a terme a la sala Prat de la Riba. Les propostes que s'hi han presentat, guardonades el passat 27 de maig, són Labisabi, dels alumnes de cicle superior de primària de l'Espai Obert La Serra, de Sant Pere de Ribes, amb el primer premi; L'expedició VolCÀTnica, d'alumnes de 5è dels Jesuïtes de Poble Sec-Sant Pere Claver, de Barcelona, amb el segon premi, i Del passat al present, d'estudiants de 5è de l'Escola Lluçanès, de Prats de Lluçanès.

Amb molta emoció, el president de la Secció Filològica de l'IEC, Nicolau Dols, s'ha referit als autors dels jocs com a "propietaris de la llengua" i els ha felicitat per treballar i jugar amb el català. Per a Dols, la feina que han fet ha de permetre que altres infants també hi juguin i puguin aprendre molt sobre la llengua. D'altra banda, la directora de Plataforma per la Llengua, Rut Carandell, els ha felicitat ja com a guanyadors del certamen i ha remarcat la importància que "persones que han estudiat i continuen estudiant la llengua" presentin els jocs als acadèmics de l'IEC.

L'acte ha estat dinamitzat pel lingüista Màrius Serra, membre de la Secció Filològica de l'IEC i del jurat del Concurs Tísner, que ha destacat la dificultat de triar els guanyadors entre tantes propostes rebudes, i ha animat els alumnes i els professors a explicar els detalls de cadascun dels jocs. Durant l'acte també s'han projectat els vídeos que cada grup va enviar per participar en el certamen explicant la dinàmica de cada joc.

Després de l'acte institucional, els alumnes de les tres escoles han rebut un lot d'obsequis culturals i han convidat els acadèmics a jugar als seus jocs a la porxada de la seu de l'Institut d'Estudis Catalans. En el cas de Labisabi, la condició de guanyador del 8è Concurs Tísner permetrà que el joc s'exposi aquest estiu al Museu del Joguet de Catalunya, a Figueres, i que els alumnes gaudeixin d'un taller de màgia amb el mag Sergi Armentano.

El Concurs Tísner convoca centenars d'estudiants per crear jocs de llengua

Amb més de 1.600 alumnes implicats, Plataforma per la Llengua va tancar el passat dissabte 27 de maig l'edició d'enguany del certamen amb l'acte de lliurament dels tres premis i els cinc accèssits dut a terme al Museu Marítim de Barcelona.

El Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català s'adreça als alumnes d'11 i 12 anys de tots els territoris de parla catalana, i té l'objectiu que estudiants, mestres i escoles descobreixin la faceta lúdica i creativa de la llengua catalana a partir de la creació del seu propi joc de taula.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin