Notícies ← Altres notícies

El català a l’Alguer, un futur amb molta història

El pròxim dimecres 7 de juny el bar El Paraigua de Barcelona acollirà un nou debat del cicle "Què me'n dius del domini lingüístic?" per conèixer la realitat sociolingüística a l'Alguer.

Irene Coghene, llicenciada en dret i coordinadora territorial de la Plataforma per la Llengua de l'Alguer, serà la convidada del proper 7 de juny al debat "El català a l'Alguer, un futur amb molta història".

Coghene ens explicarà com es viu la realitat lingüística a peu de carrer. Tal com recull l'InformeCAT17, segons dades del darrer informe d'ús de la llengua catalana a l'Alguer, un 88% de la població assegura que entén el català. Aquesta dada és important perquè mostra que el català té un ús social i un prestigi prou important entre la població, i que encara manté un poder d'atracció per a aquells que no el parlen. D'aquesta manera, es constata que una llengua que va arribar fa més de 500 anys en aquest poble de Sardenya es manté viva i gaudeix d'oportunitats i vida social que li auguren un futur ben viu.

Dimecres 7 de juny, us esperem a partir de les 19 h al bar El Paraigua de Barcelona per parlar sobre la situació de la llengua catalana a l'Alguer. Com sempre, oferirem una consumició gratuïta als assistents, que també podran participar en el debat amb les seves preguntes i punts de vista. 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin