La pancarta, a la qual podia llegir-se el lema "Exigim el nivell C de català al professorat", va desencadenar diversos debats en el conjunt del campus. Segurament pel fet que en els darrers anys no s'hi veien reivindicacions de caire lingüístic que reclamessin una millora de la presència de la llengua catalana a la universitat, o l'acceleració del procés de normalització lingüística.
Aquest acte s'ha emmarcat en una campanya general interuniversitària que ha tingut com a punt àlgid la Jornada pel Català a les Universitats, organitzada per la Plataforma Universitària pel Català, de la Universitat Pompeu Fabra, amb la col·laboració de la Plataforma per la Llengua, que s'ha esdevingut aquest dissabte 25 d'abril a Girona. La jornada ha tingut com a objectiu posar de relleu la situació de la llengua catalana al mapa lingüístic universitari de Catalunya, per tal de reivindicar-ne un canvi d'estatus en diversos camps, com el jurídic, el docent i l'acadèmic.
Així, a Girona s'ha posat a debat l'estat de la llengua; s'ha comptat amb representants de diversos sindicats d'estudiants de les universitats catalanes -la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya, els Estudiants en Acció i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans-; s'ha analitzat el paper dels serveis lingüístics; s'ha tractat la qüestió des des de les entitats de referència de la societat civil -Òmnium Cultural, Plataforma per la Llengua, Coordinadora d'Associacions per la Llengua- i també des del punt de vista jurídic; i finalment, Josep Maria Terricabres ha clos l'acte amb una reflexió sobre la necessitat d'una regulació jurídica per part del Govern. L'última intervenció ha anat a càrrec de la Comissionada per a Universitats i Recerca, que s'ha compromès a impulsar un decret per reforçar el català a les universitats.