El passat dissabte 5 d'octubre, el grup local de Plataforma per la Llengua de Terrassa va participar en la segona edició de la Fira del Llibre en Català, un esdeveniment cultural organitzat pel Consell de la República. L'entitat va tenir un paper destacat en aquest esdeveniment, ja que va organitzar un taller de dibuix de monstres dirigit al públic infantil. Aquesta activitat, dinamitzada per Rubén Montañá, va captar l'atenció dels més petits i els va oferir un espai on explorar la seva creativitat a través de la il·lustració. A més, la parada de l'entitat va comptar amb la presència del mateix Montañá i d'Annabel Gràcia, dos autors reconeguts que van estar signant llibres i interactuant d'una forma propera amb els lectors.
A les sis de la tarda, la plaça del Vapor Ventalló va acollir la tercera edició de la Mostra de Glosa de Terrassa, acte patrocinat per l'entitat, que té com a objectiu donar visibilitat i promoure aquest gènere tradicional de la improvisació cantada. Amb aquesta tercera edició, la Mostra de Glosa s'ha consolidat com una cita important dins l'agenda cultural de la ciutat i atrau no només afeccionats a la glosa, sinó també un públic general interessat en la preservació de les expressions de cultura popular.
Fira del Llibre en Català es vol consolidar com una cita de referència dins del panorama literari en català i esdevenir un punt de trobada clau per a autors, editorials i lectors que aposten per la nostra llengua. La seva celebració no només busca fomentar l'ús del català, sinó també crear espais de convivència i intercanvi cultural en un entorn literari.
En l'edició d'enguany, els visitants que es van acostar al Raval de Montserrat van poder gaudir d'un ventall d'opcions pensades per a tota la família. La Fira també va oferir xerrades, debats literaris i presentacions de novetats editorials, així com espectacles musicals que van complementar l'ambient festiu de la jornada. Aquesta diversitat de propostes va fer que l'esdeveniment es convertís en una experiència enriquidora i multidimensional, on la literatura en català va ser el nexe d'unió de totes les activitats.
La implicació de l'entitat en la promoció literària en català
L'entitat treballa activament per tal de promocionar la literatura en català i la considera un element fonamental per a la preservació i el foment de la nostra llengua. A través dels seus grups locals, com el de Terrassa, Plataforma per la Llengua s'esforça a donar visibilitat als autors i editorials que publiquen en català, i facilita als lectors l'accés a una oferta literària rica i diversa.
Mitjançant la creació de sinergies amb altres agents culturals, com en el cas de la Fira del Llibre en Català, i a través de projectes com la Diada del Còmic de Mataró, Plataforma per la Llengua treballa per mantenir viva la llengua en el terreny literari i garantir-ne el futur. És a través de la promoció d'esdeveniments de gran format que aconseguim difondre l'ús de la llengua i generar un impacte positiu en la societat.
La pròxima cita d'aquesta agenda cultural serà a Barcelona, l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, el 30 de novembre, dins el marc del Sant Jordi de Nadal, un esdeveniment que també promou la literatura catalana i cerca reforçar el vincle entre creadors i lectors.
-
Ajuda'ns a fer créixer la veu en defensa dels drets lingüístics a Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, Illes Balears, l'Alguer i el País Valencià! Més de 26.000 socis d'arreu del domini lingüístic ja ens donen suport! Fes-te'n soci tu també en 3 minuts!