Nòvas ← d’Autras notícias

Aconseguim que Ecoveritas ampliï l'ús del català en les seves activitats comercials

L'empresa catalana, que gestiona els supermercats Veritas, ha començat a incloure el català en l'etiquetatge dels seus productes, està impulsant la llengua a les xarxes socials i ha iniciat cursos en matèria lingüística per als treballadors que ho sol·licitin  

Plataforma per la Llengua es mostra satisfeta per la feina que està fent l'empresa per tal de complir els compromisos presos el passat 14 de novembre, però reconeix que encara hi ha aspectes a millorar, sobretot pel que fa a l'etiquetatge  

Aquests acords amb Ecoveritas i el seguiment que n'està fent l'entitat demostren la importància de denunciar les discriminacions lingüístiques  

Ecoveritas ha començat a complir els acords presos amb Plataforma per la Llengua per tal de normalitzar plenament l'ús del català en les activitats comercials i les comunicacions. L'empresa està incorporant progressivament el català en l'etiquetatge dels productes, tot i que la presència encara és parcial i supeditada al castellà. El canvi més significatiu es troba en les xarxes socials, on l'empresa ha impulsat clarament el català en les seves comunicacions, principalment a X, Instagram i LinkedIn. A més, l'empresa que gestiona els supermercats Veritas també està impartint cursos de català als treballadors que ho sol·licitin. Plataforma per la Llengua celebra aquesta mesura, tot i que és partidària que les empreses contractin treballadors competents lingüísticament des d'un inici.   

L'entitat es mostra satisfeta per la feina que està fent l'empresa per tal de complir els acords presos el passat 14 de novembre, però reconeix que encara hi ha aspectes a millorar, sobretot pel que fa a l'etiquetatge. En aquest sentit, la majoria d'etiquetes no inclouen totalment el català, sinó que de vegades està en català la descripció dels productes i altres vegades els ingredients, per exemple. A més, la llengua pròpia continua supeditada al castellà en l'etiquetatge, sobretot pel que fa al color i a la mida de la lletra.  

Un acord per a la normalització del català: un pas endavant d'Ecoveritas  

Ecoveritas va acceptar etiquetar els productes en català, tant els de la marca Viridis com els de Veritas. Aquest canvi, que s'està implantant progressivament, permetrà que l'empresa s'adeqüi al Codi de consum de Catalunya, que obliga que les dades d'etiquetatge, instruccions, embalatges i manuals dels productes distribuïts a Catalunya, així com les factures i els pressupostos, siguin, com a mínim, en català i en el mateix format que la resta de llengües que hi apareguin.  

D'altra banda, l'empresa de supermercats de productes ecològics va acceptar augmentar substancialment la presència del català a les xarxes socials, per tal que el 50% dels continguts que publiquessin a Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn i a X estiguessin en català.  

Alhora, les parts implicades també van acordar que Ecoveritas organitzaria formacions de sensibilització i gestió lingüística adreçades a quadres directius i intermedis (recursos humans, responsables de botigues, etc.), i a treballadors d'atenció de cara al públic.  

Tot plegat, demostra que l'aposta pel català per part de les empreses és rendible. Plataforma per la Llengua esperem que aquest exemple serveixi perquè moltes altres el tinguin en compte i l'apliquin en la seva activitat empresarial.    

La importància de denunciar les discriminacions lingüístiques  

Aquests acords amb Ecoveritas i el seguiment que n'està fent l'entitat demostren la importància de denunciar les discriminacions lingüístiques i avalen, una vegada més, la capacitat de l'entitat de combatre-les, acompanyar i assessorar les víctimes, i aconseguir resultats palpables que ajudin a avançar en la plena normalització de la llengua catalana.   

És molt important que totes les persones que creuen que són víctimes d'una discriminació lingüística es posin en contacte amb el Servei de queixes i denúncies de Plataforma per la Llengua.


Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin