Nòvas ← d’Autras notícias

El Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català lliurarà els premis de la 9a edició el divendres 24 de maig al Teatre Poliorama de Barcelona

Uns 1.700 alumnes d'11 i 12 anys de Catalunya, el País Valencià, l'Alguer i la Franja de Ponent han presentat gairebé una norantena de jocs per aprendre de manera creativa algun aspecte de la llengua i la cultura catalanes

Els presentadors del programa Ràndom de l'SX3, Maria Bouabdellah i David Its Me, seran els encarregats de conduir l'acte de lliurament dels premis, que tindrà els mots encreuats com a fil conductor i que comptarà amb l'actuació de l'exconcursant d'Eufòria Alèxia i del mag Pere Rafart

La novena edició del Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català arriba a la fi i ja té data per lliurar els premis: serà el divendres 24 de maig al matí, i l'acte es farà al Teatre Poliorama de Barcelona. El concurs organitzat per Plataforma per la Llengua ha comptat enguany amb la participació d'uns 1.700 alumnes d'entre 11 i 12 anys de Catalunya, el País Valencià, l'Alguer i la Franja de Ponent, que han presentat gairebé una norantena de propostes per aprendre de manera creativa algun aspecte de la llengua, la cultura i les tradicions d'arreu del domini lingüístic.

L'acte arrencarà a les 11 h i tindrà els mots encreuats com a fil conductor per tal d'homenatjar Avel·lí Artís-Giner, Tísner, que va ser, entre d'altres, l'impulsor dels mots encreuats en català. Conduït per Maria Bouabdellah i David Its Me, dos creadors de continguts en català que també presenten el programa Ràndom de l'SX3, la gala comptarà amb les actuacions del mag Pere Rafart i de l'exconcursant d'Eufòria Alèxia. S'hi atorgarà un primer, un segon i un tercer premi, i, si s'escau, accèssits.

Vídeoresum de l'acte de lliurament dels premis de la 8a edició del Concurs Tísner

Òscar Escuder i Rut Carandell, president i directora de Plataforma per la Llengua, respectivament, lliuraran els guardons, juntament amb Noemí Rocabert, exdirectora de l'Escola Mestre Morera de Ciutat Meridiana i membre de la comissió d'Educació de l'entitat. Rocabert hi intervindrà en representació del jurat del concurs, que ha estat integrat també pel català Màrius Serra, la valenciana Laia Maurí i l'alguerès Andrea Enna i, per primer cop, el mestre responsable del joc guanyador de l'any passat. Oliver Hidalgo, que va tutoritzar el grup d'alumnes de l'Espai Obert la Serra, de Sant Pere de Ribes, que van guanyar el concurs amb el joc Labisabi, també ha implicat els alumnes en la valoració de les propostes.

A més dels estudiants que han presentat jocs en aquesta edició del concurs, l'acte de lliurament dels premis també és obert a les seves famílies i als socis de Plataforma per la Llengua. Per assistir-hi, cal sol·licitar-ho a través del correu que l'entitat els farà arribar els dies previs.

Alumnes de l'Espai Obert la Serra, de Sant Pere de Ribes, recollint el primer premi

Durant el dia de lliurament dels premis, els jocs estaran exposats al Teatre Poliorama

Els jocs de les escoles que assisteixin presencialment a l'acte de lliurament dels premis seran exposats al vestíbul del Teatre Poliorama durant tot el matí. A més, com altres anys, el joc guanyador també es podrà veure durant l'estiu al Museu del Joguet de Catalunya, a Figueres.

El Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català s'adreça als alumnes d'11 i 12 anys de tot el domini lingüístic, i té l'objectiu que estudiants, mestres i escoles descobreixin la faceta lúdica i creativa de la llengua catalana a partir de la creació del seu propi joc. 

Labisabi, el joc guanyador de la vuitena edició del Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català

  • Si vols impulsar l'ús de la llengua amb nosaltres, ara és el moment: fes-te soci de l'entitat i fes pinya amb els més de 26.000 socis que ja ens donen suport: fes-te'n soci en 3 minuts!

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin