Nòvas ← d’Autras notícias

Plantem cara a les polítiques valencianòfobes impulsades pel govern de la Generalitat: “La llengua no es toca!”

Plataforma per la Llengua engega una campanya per denunciar la censura, defensar els drets dels valencianoparlants i reclamar una educació pública i en valencià 

Una de les accions proposades és que la ciutadania es pose cada dijous la samarreta amb el lema "La llengua no es toca", per tal de mostrar el seu rebuig a les polítiques discriminatòries impulsades pel govern valencià i, en concret, a la nova proposta de llei educativa 

L'ONG del valencià se suma a la convocatòria de la manifestació del 27 d'abril, organitzada per Acció Cultural del País Valencià, on anima a assistir-hi amb la samarreta verda 

Plataforma per la Llengua fa una crida a la mobilització ciutadana per fer front a les polítiques valencianòfobes impulsades pel govern del Partit Popular i Vox. Una de les accions que proposa és que cada dijous la ciutadania es pose la samarreta verda de l'entitat, amb el lema "La llengua no es toca", per denunciar la censura, defensar els drets dels valencianoparlants i reclamar  l'educació en valencià.  

Des de les darreres eleccions municipals i autonòmiques, al País Valencià s'estan duent a terme greus vulneracions contra els drets lingüístics dels valencianoparlants. Per exemple, la llei educativa, impulsada pel govern de la Generalitat, busca exterminar el valencià.  Aquesta proposició de llei crea dos sistemes, un per a la zona valencianoparlant i un per a la zona castellanoparlant. No garanteix que tot l'alumnat puga conéixer les dues llengües oficials. Això vol dir que una part de la població valenciana, en edat d'escolarització obligatòria, no podrà tindre les mateixes possibilitats de desenvolupament professional i personal.    

Plataforma per la Llengua no s'ha quedat de braços plegats davant d'aquests últims atacs al valencià i, per això, ha iniciat accions legals i ha començat a cercar suports al Congrés per presentar un recurs al Tribunal Constitucional amb l'objectiu d'aturar la llei educativa. A més, l'entitat ha engegat la campanya "La llengua no es toca!" per mobilitzar la ciutadania. La llengua es troba en la pitjor de les situacions, ja que l'odi envers els valencianoparlants està instal·lat a les mateixes institucions que haurien de vetllar pels seus drets. 

Des de la sevua arribada a la Generalitat, el govern autonòmic ha discriminant sistemàticament la llengua valenciana: ha vetat revistes a biblioteques pel fet d'estar escrites en valencià, ha anul·lat actes amb autors que escriuen en valencià, ha eliminat la llengua de campanyes municipals i està fent desaparéixer la llengua de concerts, esdeveniments i mitjans públics. A més, ha intentat desvirtuar el model lingüístic, àmpliament acceptat, atacant l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i suprimint l'oficina de drets lingüístics. La gota que ha fet vessar el got ha estat aquesta proposició de llei adreçada a marginar el valencià en l'ensenyament 

Deixem clar que "La llengua no es toca!"

Mitjançant aquesta campanya, Plataforma per la Llengua anima als valencianoparlants a adquirir la samarreta i posar-se-la cada dijous. A més, de fer-se una fotografia i pujar-la a les xarxes etiquetant @plataformapv per fer visible aquest moviment i deixar clar que "La llengua no es toca!" 

D'altra banda, l'ONG del valencià se suma a la convocatòria de la manifestació del 27 d'abril, organitzada per ACPV, i anima a anar-hi amb la samarreta per fer escoltar la campanya als carrers de València. L'entitat pel valencià organitzarà, al mateix temps, una trobada amb els seus socis i voluntaris. La samarreta també es pot adquirir als actes on participa Plataforma per la Llengua. En eixe sentit, l'ONG del valencià ha anunciat que estarà present a la Manifestació en commemoració de Guillem Agulló (dijous 11 d'abril a les 20h), al Vermut "esmorzar d'idees" amb Joves d'Acció (dissabte, 13 d'abril, a les 11.45h), al Fescamp (dissabte 13 d'abril a les 19h) i a la Trobada d'Escola Valenciana a Burjassot (dijous 25 d'abril). 


  • Si tu també vols fer-nos costat i defensar el valencià amb Plataforma per la Llengua País Valenciàfes-te'n soci en 3 minuts!


Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin