Nòvas ← d’Autras notícias

La final de la segona edició del concurs musical CantAlguer tenguerà lloc diumenge 28 de maig al Pocoloco

La iniciativa de Plataforma per la Llengua vol encoratjar los joves a emprar l'alguerés com a llengua d'expressió artística

Una juria de experts triarà entre los participants, qui emularà los passos dels  Arbre del Peix, vencedors de la passada edició

L'Alguer, 24 de maig del 2023. La final de la segona edició del CantAlguer, concurs per joves cantautors de l'Alguer, tenguerà lloc lo 28 de maig a les 21 h al Poco Loco (C. Gramsci 8, L'Alguer). Lo concurs, ideat de Claudio Gabriel Sanna i realitzat per voluntat de la Plataforma per la Llengua, gràcies al treball de socis i voluntaris, vol encoratjar los joves a emprar l'alguerés com a llengua d'expressió artística. En la primera edició, lo guanyador és estat lo grup Arbre del Peix.

Una juria d'experts decidirà lo guanyador del concurs en una final que siguerà presentada de l'actor Roberto Bilardi. El guanyador poguerà registrar com a premi un EP de sis cançons a l'estudi Chicken Coop de l'Alguer i tenguerà la possibilitat de se exhibir a la Jornada Algueresa, organitzada de l'Obra Cultural de l'Alguer, en ocasió de la 56a edició de la Universitat Catalana d'Estiu.

La juria de aqueixa segona edició del concurs, presidida del cantautor Claudio Gabriel Sanna, se compon del president de l'Obra Cultural de l'Alguer, Giuseppe Tilloca, de la cantant, Ester Formosa, de l'activista cultural i ex delegada de la Plataforma per la Llengua, Irene Coghene, de la cantant mezzosoprano, Elisabetta Manca, del musicista i director de corals, Francesco Santino Scognamillo i de Michelangelo Corbia, component del grup Arbre del Peix.

La iniciativa te l'ambició de estimular los joves a l'us de l'alguerés, com a llengua de expressió artística. La música és una component important del patrimoni cultural alguerés, i com evidencia  lo documentari "L'Alguer, un pentagrama com un carrer", les cançons alguereses acompanyen la nostra vida i són un instrument  extraordinari de transmissió de la llengua.

La iniciativa té la col·laboració de la delegació del govern a Itàlia de la Generalitat de Catalunya, de l'Obra Cultural de l'Alguer, de la revista Enderrock, i de la Universitat Catalana d'estiu, endemés, és patrocinada del Municipi de l'Alguer i de la Fondazione Alghero.

Plataforma per la Llengua i col·laboradors, conviden lo públic a participar numerós i a sostendre i encoratjar los concurrents. L'entrada és llibre, per prenotar visitar la web https://www.pocolocoalghero.com/


  • Si vols que continuem incentivant els joves algueresos perquè cantin en català, fes pinya amb els més de 25.000 socis que ja ens donen suport: fes-te'n soci en 3 minuts!

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin