Al nou número de la Corbella, la revista semestral de Plataforma per la Llengua, l'Alguer ocupa una plaça d'honor. Carlo Sechi, ex síndic i conseller regional, activista cultural, entre los fundadors de l'Obra Cultural de l'Alguer, és estat entrevistat de Francesc Marco, segretari de la Plataforma per la Llengua, i Irene Coghene, representant a l'Alguer de l'associació.
Sechi parla en una detallada entrevista de la situació de l'alguerés, dels resultats obtenguts en tants anys de treball a favor de la nostra llengua i de les relacions amb Catalunya, lo País Valencià i la resta dels territoris del domini lingüístic del català. Segons ell, l'Alguer té un rol importantíssim a la comunitat dels territoris catalanoparlants: "L'Alguer és la presència que fa més grans los països de llengua catalana". En aquest sentit, l'activista explica que "l'Alguer no fa part políticament dels Països Catalans, ja que és part integrant de la nació Sarda, però lingüísticament i culturalment és part de la comunitat internacional catalana".
Sechi afirma també que los algueresos són orgullosos de fer part d'aqueixa comunitat, agermanada d'una llengua comuna. Aqueixa posició fa que los algueresos siguin en grau de tenir una posició oberta vers lo món i de comprendre la diversitat.
Per l'activista alguerés, és necessari recuperar l'ús social d'aqueixa llengua, emprant-la sigui en forma oral que en forma escrita. Sobretot, precisa, és menester que la llengua sigui present en los àmbits públics i oficials, com per exemple a la política i a l'escola.
En referència a l'escola, Sechi és optimista respecte a les novetats legislatives que venen de la Regió de Sardenya, però diu també que "encara avui no veiem ningun resultat concret". Segons ell, és necessària més determinació de part de les institucions públiques i una reivindicació més forta de part de les famílies
Entre los tants arguments, Sechi parla de la col·laboració entre l'Obra Cultural de l'Alguer, entitat de la qual és Director, amb Plataforma per la Llengua. Les dues associacions condividin los espacis de treball a la Biblioteca Catalana de l'Alguer i col·laboren en diverses activitats. D'aqueixa col·laboració naixerà també una nova revista que vol recuperar la tradició de l'històric periòdic L'Alguer. Sechi evidencia també iniciatives com lo projecte Mans Manetes, que han contribuït a acostar les famílies i los minyons a l'alguerés i suggereix que hi ha altros camps d'activitats d'explorar, com en àmbit teatral.
Una nota més lleugera tanca l'entrevista, amb les recomanacions gastronòmiques i enològiques per a qui vulgui conèixer l'Alguer a través del gust. Així, Sechi recomana los vins Trobat (ara anomenat Torbato) i Anghelu Ruju i los plats més representatius de la cuina local com la cassola de peix, la caponada algueresa i l'allada.
La revista té un tiratge de més de 30.000 exemplars. Així a més dels milers de socis de l'entitat, també se pot trobar en biblioteques i llibreries de Catalunya, València i les Illes Balears. La revista és estada enviada també a diputats, síndics i institucions de tots los territoris de parla catalana. A l'Alguer siguerà disponible gratuïtament a la seu de Plataforma, al carrer de Pa i Aigua (via Arduino) n. 48, Per apuntaments, escriviu a plalguer@plataforma-llengua.cat. La revista se poguerà també retirar durant la presentació del llibre «Rosanna Ciampelli, Poesies i Cançons», a dins de la ressenya Encontres amb l'Autor de l'Obra Cultural de l'Alguer al Museu del Corall, lo dia 11 d'agost a les 19:00.