Aquest dissabte 18 la Plataforma per la Llengua ha participat en la primera retransmissió en català d'un torneig de League of Legends al canal de Twitch de l'Esquerda de l'Invocador. El torneig va començar a les 12 del migdia i va comptar amb un total de 366 visualitzacions al llarg del dia.
Durant la retransmissió es va entrevistar Agustí Tola, delegat territorial de la Plataforma per la Llengua Barcelonès. Durant la conversa, Tola va exposar que gran part de les grans produccions de videojocs que es consumeixen a Catalunya no són en català i va parlar de la situació d'emergència lingüística i de la necessitat que la gent jove reverteixi aquesta situació. També va voler potenciar l'ús de la llengua en els videojocs perquè el català es converteixi en una llengua habitual de les retransmissions que es fan per Twitch.
Amb aquesta acció, la Plataforma per la Llengua vol reivindicar l'ús de la llengua al món dels videojocs. L'estat del català al món dels videojocs és precari, no solament perquè els títols més jugats i venuts no incorporen la versió catalana sinó perquè molts dels videojocs que es creen en territoris de parla catalana tampoc no ho fan. De fet, segons dades dels respectius llibres blancs, a Catalunya només el 55% dels videojocs incloïen el català (per sota de l'italià), i al País Valencià era encara pitjor, un 11%. En global, als territoris de parla catalana que formen part de l'Estat espanyol hi ha més de 230 empreses de videojocs, que representen més d'un 58% de la facturació total de la indústria dels videojocs espanyols, segons el Llibre Blanc del Desenvolupament Espanyol dels Videojocs 2020. Que el català no sigui present en aquest àmbit també és un problema que mereix posar fil a l'agulla.
La Plataforma per la Llengua ha volgut aprofitar aquesta oportunitat per a integrar la llengua no solament als videojocs sinó també a les retransmissions. Actualment, el League of Legends és el videojoc més seguit a l'Estat, amb pràcticament un milió d'espectadors, segons dades de l'Associació Espanyola de Videojocs (AEVI). La Lliga de Videojocs Professional (LVP), propietat de Mediapro, és la lliga d'esports electrònics estatal principal i no es pot seguir en llengua catalana, per la qual cosa reivindiquem que pugui ser així.