Nòvas ← d’Autras notícias

Aquest dissabte, Dia Europeu de les Llengües, reivindica l’oficialitat del català a Europa!

La Plataforma per la Llengua impulsa, el proper 26 de setembre, una acció per a reclamar l'estatus d'oficialitat del català a les institucions i normatives europees.

La reivindicació comptarà amb la participació de diversos eurodiputats a través de vídeos a les xarxes socials. L'ONG del català convida els ciutadans a sumar-s'hi al llarg de la jornada.

El Dia Europeu de les Llengües, proclamat el 26 de setembre de 2001 pel Consell d'Europa amb el suport de la Unió Europea, té com a principal finalitat el foment de l'aprenentatge d'idiomes a tot Europa.

És en el context d'aquesta data que la Plataforma per la Llengua impulsa una acció, aquest proper dissabte 26 de setembre de 2020, per a reivindicar l'estatus jurídic d'oficialitat de la llengua catalana, parlada en tres dels seus estats membres, com són Espanya, França i Itàlia (a més d'Andorra).

La no oficialitat, un perjudici per al català

La intenció d'aquesta acció és donar a conèixer la demanda per part dels catalanoparlants de fer del català la nova llengua oficial a les institucions europees, així com la seva inclusió com a llengua d'ús de cara a les diverses normatives i directives que sorgeixen dels acords presos a la Unió Europea.

Des de la Plataforma per la Llengua continuem denunciant les conseqüències perjudicials de la no oficialitat del català a la Unió Europea i volem que esdevingui oficial per així poder pal·liar les vulneracions de drets lingüístics que suposa.

Participació d'eurodiputats

Aquesta acció comptarà amb la participació de diversos eurodiputats amb l'objectiu de donar visibilitat a l'anhel d'igualtat de drets dels catalanoparlants amb els drets dels parlants de la resta de comunitats lingüístiques del continent.

A més, cridem els usuaris a sumar-se a la reivindicació tot fent publicacions a les xarxes socials amb les etiquetes #DiaEuropeuDeLesLlengües, #EuropeanDayOfLanguages i #NoOfficialNoExist.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin