Nòvas ← d’Autras notícias

Recordem la Isabel-Clara Simó amb un sorteig!

La Plataforma per la Llengua vol homenatjar l'escriptora alcoiana, que era membre del Consell Consultiu de l'ONG del valencià

Les lletres valencianes i el conjunt del món literari català van perdre a principi del 2020 una persona amb un compromís apassionat amb la llengua. Isabel-Clara Simó (Alcoi, 1943 - Barcelona, 2020) era llicenciada en filosofia, en periodisme i doctora en filologia romànica.

La Plataforma per la Llengua vol col·laborar a difondre l'obra d'una de les veus més sòlides de la nostra literatura, amb més de 30 novel·les publicades. Isabel-Clara Simó també va cultivar la narrativa, el teatre i la poesia. Els seus llibres s'han traduït a nou llengües i ha rebut nombrosos reconeixements per la seua trajectòria literària, com el 49é Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, l'any 2017.

Compromís amb la Plataforma per la Llengua

A més del vessant literari, Isabel-Clara Simó va mantenir sempre un compromís amb la millora de la situació de la llengua catalana. Així, l'escriptora va formar part del Consell Consultiu de la Plataforma per la Llengua i va donar suport públic a l'ONG del català des de l'acte fundacional de l'organització, el desembre de l'any 1993. En una entrevista recent a Vilaweb, l'escriptora es mostrava  preocupada per la greu situació de la nostra llengua, però, al mateix temps, se sentia optimista pels avanços en matèria lingüística que s'anaven produint aquests darrers anys al País Valencià.

La Plataforma per la Llengua País Valencià vol homenatjar l'escriptora alcoiana amb un sorteig de cinc llibres seus entre els nostres socis i simpatitzants. Participa-hi a través del Facebook, Twitter o Instagram!

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin