Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la Llengua denuncia la vulneració dels drets lingüístics a Espanya en l’examen de drets humans de l’ONU

L'ONG del català ha presentat, en el marc de l'examen sobre drets humans que l'ONU fa a Espanya, un informe on recull les reiterades vulneracions dels drets lingüístics

És la tercera vegada que l'Estat espanyol se sotmet a l'Examen Periòdic Universal, un mecanisme de les Nacions Unides que avalua la situació dels drets humans. Es tracta d'un examen on  es valora el compliment dels principals tractats internacionals de drets humans per part del estats membres de l'ONU.

La Plataforma per la Llengua ha denunciat en el seu informe, entre d'altres, la discriminació lingüística que pateixen els ciutadans de parla catalana en l'àmbit judicial o en els òrgans administratius. A més, l'ONG del català ha destacat que les discriminacions generen un marc d'impunitat que provoca que cada any se segueixin produint múltiples discriminacions greus que no són investigades ni sancionades.

«La situació descrita al nostre informe constitueix una violació de la prohibició de la discriminació lingüística recollida als articles 2 i 27 del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, així com a l'article 2 del Pacte Internacional de Drets Econòmics, Socials i Culturals. Fem una crida al Consell de Drets Humans de les Nacions Unides perquè reconegui aquesta situació i recomani a l'Estat espanyol que adopti les mesures necessàries per posar fi a la impunitat de la discriminació lingüística», ha dit  la vicepresidenta de l'entitat, Mireia Plana.

A part del lliurament de l'informe a l'ONU, la Plataforma per la Llengua va poder assistir el passat mes de desembre a la sessió prèvia celebrada a Ginebra on van explicar als representats dels estats membres del Consell de Drets Humans la vulneració dels drets lingüístics que exerceix l'Estat espanyol contra la llengua catalana.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin