Nòvas ← d’Autras notícias

Visitem el Museu d’Història de Catalunya amb Mujeres Pa’lante

La Liliana Gomicia, voluntària de la Plataforma per la Llengua, ens explica la visita amb l'entitat de nouvingudes

El passat diumenge 1 de desembre un grup de l'entitat Mujeres Pa'lante, majoritàriament procedents de l'Amèrica Central, i voluntaris lingüístics de Plataforma per la Llengua van visitar el Museu d'Història de Catalunya.

De la mà de la seva mestra de català, l'Alèxia, i tres voluntaris lingüístics, la Lídia, el Genís i la Liliana, el grup de Mujeres Pa'lante va compartir un matí de diumenge tot veient una introducció a la història de Catalunya centrada sobretot en els segles xx i xxi: des de la Revolució Industrial, passant per la Segona República, la Guerra Civil, la dictadura i la transició, fins a dia d'avui.

Mujeres Pa'lante és una entitat que ofereix ajuda a dones nouvingudes de l'Amèrica llatina, i actualment algunes d'elles estan cursant el nivell A1-A2 de català. El fet que voluntaris lingüístics les acompanyin en aquestes sortides fora de l'aula facilita crear grups més petits i fa que l'oportunitat de practicar el català sigui més alta. A més a més, també permet construir relacions més de tu a tu, que fins i tot poden anar més enllà d'aquesta trobada: fer noves parelles lingüístiques, nous amics, etc.

La visita al museu va ser molt profitosa perquè va donar peu a explicar la història de la terra on ara viuen i treballen, fer paral·lelismes amb els seus països i aproximar-se a la seva nova realitat i als seus ciutadans.

Aquesta visita és una de les activitats programades per als voluntaris lingüístics i persones de les entitats de nouvinguts, que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

Si vols participar en el programa del voluntariat lingüístic, ja sigui com a aprenent o ensenyant, no dubtis a contactar amb nosaltres:

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin