Nòvas ← d’Autras notícias

Si et manifestes, tu també tens drets lingüístics!

A Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears tens dret a parlar sempre en català amb qualsevol membre de l'Administració, inclosos tots els cossos de policia

La Plataforma per la Llengua ha creat una secció informativa per recordar quins són els drets lingüístics dels ciutadans en les mobilitzacions i les concentracions. Durant les manifestacions, els drets lingüístics es mantenen vigents. Aquest recull recorda quins són els teus drets quan interactues amb la policia, t'identifiquen, et detenen o has de parlar amb l'Administració.

A Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears tens dret a expressar-te en català amb qualsevol cos policial i de l'Administració. És per això que l'entitat posa a l'abast un seguit d'hipòtesis que es poden donar en el marc de les mobilitzacions i com es pot respondre si algú vulnera els teus drets lingüístics. 

Has de saber que, en les relacions amb els cossos policials, incloent-hi identificacions, escorcolls i detencions, tens dret a:

  1. Parlar sempre en català amb qualsevol membre de l'Administració, inclosos tots els cossos de policia.
  2. Continuar parlant en català encara que els cossos policials o judicials se t'adrecin en castellà o et demanin canviar de llengua.
  3. En les relacions amb els Mossos d'Esquadra i les policies locals, exigir que se t'adrecin en català.
  4. Declarar en català i negar-te a signar la declaració si no recull el que has dit en la teva llengua.
  5. Exigir al teu advocat d'ofici o privat que et defensi oralment i per escrit en català.

En aquest espai web pots trobar informació de com reaccionar davant de la policia autonòmica, estatal i municipal i també com dirigir-te als jutges o a l'Audiència Nacional. Pots descobrir també què estableixen els diferents estatuts autonòmics i la Constitució espanyola respecte a la llengua en què pots dirigir-t'hi quan et trobes en aquestes situacions i què pots exigir en cada moment.

Trobaràs més informació desglossada a https://www.plataforma-llengua.cat/dretsalesmobilitzacions/

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin