Nòvas ← d’Autras notícias

| Publicada per Anna Maria Roig, voluntària lingüística de la Plataforma per la Llengua

Els participants del Voluntariat per la Llengua reprenen l’activitat amb una visita al Gran Teatre del Liceu

El passat dimarts 17 de setembre diversos membres de les entitats de nouvinguts que formen part de la xarxa d'entitats de la Plataforma per la Llengua, parelles lingüístiques i participants a les tertúlies lingüístiques, van fer una visita guiada al Gran Teatre del Liceu, en el marc de les activitats previstes en el programa del Voluntariat per la Llengua

A la tornada de les vacances d'estiu hem reprès les sortides culturals amb els voluntaris lingüístics de la Plataforma per la Llengua. Aquest cop estrenem la temporada amb una visita guiada al Gran Teatre del Liceu, que actualment té la façana en obres, i alguna altra dependència interior, com és el cas del Cercle del Liceu.

Acompanyats per la nostra guia, l'Anna, hem visitat la platea del Liceu, reformada del tot després del gran incendi del 1994, que just ara celebra el vintè aniversari de la seva estrena amb totes les mesures de seguretat incorporades, així com les millores en la visibilitat de l'escenari, la climatització individualitzada, etc. L'escenari de tres pisos d'alçada es mou adaptant-se als canvis de decoració de cada obra. El fossar dels músics compta amb una capacitat per a gairebé 100 professionals. A més a més, els llums reprodueixen fidelment els originals de gas del Liceu del segle xix i el sostre està decorat per Pere Jaume.

Finalment, hem visitat el Saló dels Miralls. L'espai és magnífic, sumptuós, i encara conserva l'aspecte inicial del primer Liceu, quan aquest era una entitat privada de la burgesia catalana. Hem acabat la visita al Foyer, un lloc situat al soterrani amb una superfície igual que la de la platea, on trobem un servei de bar i on també es fan alguns espectacles de petit format.

Aquesta visita és una de les activitats programades per als voluntaris lingüístics i persones de les entitats de nouvinguts, que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

Si vols participar en el programa del voluntariat lingüístic, ja sigui d'aprenent o d'ensenyant, no dubtis a contactar amb nosaltres per correu electrònic a vxl@plataforma-llengua.cat. A més, pots conèixer totes les activitats que es poden fer com a voluntari de la Plataforma per la Llengua en aquest enllaç.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin