Nòvas ← d’Autras notícias

El 5è Concurs Tísner premia dos col·legis valencians, d’Almassora i Polop

Alumnes de 184 aules del País Valencià, Catalunya i la Franja de Ponent han participat al 5é Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català o Valencià, convocat per la Plataforma per la Llengua.

El concurs, per al 2019, estava adreçat als alumnes de 5é i 6é de Primària de col·legis del nostre domini lingüístic.

El lliurament de premis va celebrar-se a l'Auditori de Barcelona, el passat diumenge 2 de juny. El projecte "Escapa't de la llengua", de l'escola Serra i Hunter de Manresa, un joc cooperatiu de taula sobre la llengua, ha obtingut el primer premi del 5é Concurs Tísner.

Era la primera edició que el Concurs Tísner es convocava també al País Valencià. Dos dels nou accèssits han estat per a escoles valencianes. Un ha sigut per al joc "Barrallengua", creat pels alumnes de 6é A de Primària de l'escola Errando Vilar, d'Almassora (Plana Alta); i l'altre per al projecte "Connecta amb l'ortografia", presentat per la classe de 5é de Primària de l'escola Sant Roc, de Polop (Marina Baixa).

També han obtingut accèssits al concurs el joc "Si l'encerto, l'endevino", creat, respectivament, per les aules de 5é i 6é de Primària de l'escola Mestral de Sant Feliu de Llobregat; així com els alumnes de 5é B de l'escola Mare De Déu del Carme del Prat de Llobregat, pel projecte "Pescat i al plat". El jurat ha atorgat també accèssits a jocs presentats per escoles de Barcelona, Badalona, Castellar del Vallès i Olot.

El jurat del Concurs Tísner estava format per Màrius Serra, Salvador Alsius, Oriol Comas, Joaquim Dorca, Jaume Cela, Laia Maurí i Maria Rosa Mateu. Cada aula va enviar una maqueta real del seu joc, per avaluar-ne la presentació, l'originalitat i la faceta lúdica i creativa de la llengua catalana.

El Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català és una iniciativa de Plataforma per la Llengua que té com a objectiu descobrir la faceta lúdica i creativa de la llengua catalana, creant entre mestres i alumnes el seu propi joc a l'aula. En la sisena edició s'incorporaran també col·legis de les Illes Balears i de l'Alguer.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin