Nòvas ← d’Autras notícias

L’exposició ‘El català al cinema’, present al FIC-CAT 2019

La mostra és una iniciativa de la Plataforma de la Llengua i es podrà veure a Roda de Berà, on se celebra la 12a edició del Festival de Cinema en Català de la Costa Daurada entre els dies 8 i 15 de juny.

El FIC-CAT 2019 comptarà amb l'exposició 'El català al cinema' de la Plataforma per la Llengua, fruit de la col·laboració entre les dues entitats per a l'edició d'enguany.

L'exposició, que estarà ubicada al Casal Les Monges de Roda de Berà i es podrà visitar del 8 al 15 de juny, consisteix en uns plafons que busquen conscienciar i sensibilitzar la ciutadania sobre la situació del català al cinema, alhora que proposen diverses mesures per promoure'n l'ús.

'El català al cinema' acosta dades reals tot mostrant la demanda potencial del cinema en català, comparant la seva situació actual amb la d'altres mercats lingüístics similars i també facilita informació i recursos per poder intervenir davant d'aquesta situació.

El 8 de juny, dia de la inauguració de la 12a edició del Festival de Cinema en Català de la Costa Daurada, es farà la presentació de l'exposició de la Plataforma per la Llengua.

Aquesta col·laboració neix de la voluntat de les dues entitats, en tant que ambdues treballen per promoure l'ús del català.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin