Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la Llengua presenta el projecte “Amb tot el dret del món” en la Universitat de València

Hui, dia 9 d'abril a les 11.00h, ha tingut lloc la presentació del web sobre drets lingüístics en el Saló de Graus de la Facultat de Dret de la UV.

Acompanyant el material virtual, s'ha presentat un llibret amb experiències personals per a viure plenament en valencià en què han col·laborat diversos professionals.

Hui dimarts 9 d'abril, a les 11.00h, s'ha presentat en el Saló de Graus de la Facultat de Dret de la Universitat de València el projecte Amb tot el dret del món. La campanya, que consta d'un web amb formularis per a reclamar els drets lingüístics a les administracions públiques, busca empoderar la ciutadania ja que posa a l'abast de tot el món els mecanismes necessaris per a fer efectiu el compliment de la legalitat.

A més del web, s'ha presentat un llibret homònim, que ha comptat amb la col·laboració de diferents professionals explicant la seua experiència vital pel que fa a la llengua i que s'ha regalat als assistents. Així, els lectors han pogut trobar escrits dels periodistes Teresa Ciges i Vicent Marco, la psicòloga Gemma Sanginés, els lingüistes Avel·lí Flors i Abelard Saragossà i de l'economista Vanessa Campos. Tant Saragossà com Campos han estat presents per a explicar de primera mà la seua participació.

L'acte ha comptat, també, amb la presència de Vicenta Tasa, professora de dret constitucional i experta en dret lingüístic, que ha dibuixat una panoràmica general de la situació legal actual quant a la llengua, en la línia de l'últim llibre que acaba de publicar Llengua i estat. Suïssa i Espanya davant de la diversitat lingüística.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin