Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la Llengua es compromet amb el valencià en la universitat

L'ONG del valencià participa com a promotora de VEU - la Coordinadora pel Valencià en l'Ensenyament Universitari.

El delegat del País Valencià, Manuel Carceller, dona suport al manifest del Col·lectiu per la Llengua i la Cultura de la Universitat Jaume I.

El projecte "Amb tot el dret del món" es presentarà en la Facultat de Dret de la Universitat de València el 9 d'abril.

La Plataforma per la Llengua ha arribat a la segona part del curs amb una aposta decidida pel valencià en la universitat. D'eixa manera, el 28 de febrer es va presentar VEU - la Coordinadora pel Valencià en l'Ensenyament Universitari, plataforma que aglutina diferents entitats i col·lectius en defensa de la llengua en la Universitat de València i on l'ONG del valencià ha participat des de l'inici en la seua gestació.

D'altra banda, també recentment, el delegat de la Plataforma per la Llengua del País Valencià s'ha adherit al manifest que ha publicat el CULC - el Col·lectiu per la Llengua i la Cultura en la Universitat Jaume I de Castelló. El manifest, que defén que tot els funcionaris de la universitat deurien de tindre la competència lingüística suficient per a desenvolupar la seua faena amb professionalitat, ha sigut recolzat per una trentena d'associacions, entitats i col·lectius.

I, seguint en la línia d'introduir la formació i la reivindicació lingüística en l'àmbit universitari, la Plataforma per la Llengua presentarà el 9 d'abril a les 11.00h el seu projecte Amb tot el dret del món en la Facultat de Dret de la Universitat de València. Amb este títol, l'entitat ha creat una pàgina web per a atorgar autonomia als usuaris conscienciats que volen reclamar els seus drets lingüístics quan els consideren vulnerats. La pàgina actuarà com un contenidor de formularis i informació per a contribuir a viure més plenament en valencià cada dia. A més, es regalarà als presents un llibret, amb el mateix títol que la pàgina web, amb experiències personals de professionals que viuen en valencià. En les setmanes següents es publicarà la convocatòria per a poder assistir a l'acte.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin