Nòvas ← d’Autras notícias

Els voluntaris lingüístics visiten el Museu de la Xocolata

El passat dimarts 11 de desembre alguns membres de les entitats de nouvinguts, parelles lingüístiques i participants a les tertúlies lingüístiques del programa del Voluntariat per la Llengua van fer una visita guiada al Museu de la Xocolata de Barcelona. Llegeix-ne la crònica escrita per l'Anna Maria, voluntària lingüística de la Plataforma per la Llengua

Aquesta ha sigut la visita més dolça que els voluntaris lingüístics hem fet enguany. Tan bon punt vam arribar ens van donar una xocolatina a cadascun dels visitants, que ja augurava una visita multisensorial que la nostra guia s'encarregava de potenciar tot facilitant-nos de tocar, olorar i, fins i tot, tastar la pols de cacau. Mentrestant, ens explicava les característiques de l'arbre del cacau, propi de països tropicals: les seves varietats -crioll, foraster, trinitari- tenen fruits de diferents colors. També ens va fer una explicació del procés que segueix el cacau abans de convertir-se en pols i ser separat de la mantega del mateix cacau.

Seguint una ruta per l'interior del museu, vam poder conèixer la història social de la xocolata. Per als asteques, la xocolata era considerada una beguda màgica pels seus efectes energètics. Quan la xocolata va arribar a Europa, només una classe social restringida podia gaudir-ne, i li feia competència al cafè, fins que va començar a popularitzar-se i actualment és present a qualsevol berenar i té múltiples usos en la pastisseria, com per exemple en les mones de Pasqua a casa nostra.

El museu compta amb diferents espais on t'entretens veient vídeos il·lustratius del procés de treball del cacau i de la xocolata, a més d'una àmplia zona d'exposició de figures fetes de xocolata i mantega de xocolata acolorida. Les figures anaven des del Floquet de neu, una figura de Messi gairebé de talla natural, l'Astèrix, els Barrufets, Bambi i fins a escultures com La tendresa dels infants o personatges com Sant Jordi, Domènech Miró i Lluís Muixí. La visita es va acabar al passadís on s'exposen les figures de xocolata guanyadores del darrer concurs que celebren anualment, al qual la nostra guia ens va animar a participar si tenim vocació pastissera.

Aquesta visita és una de les activitats programades per als voluntaris lingüístics i persones de les entitats de nouvinguts, que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

Si vols participar en el programa del voluntariat lingüístic, ja sigui aprenent o ensenyant, no dubtis a contactar amb nosaltres: vxl@plataforma-llengua.cat

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin