Nòvas ← d’Autras notícias

TripAdvisor censura el català: prou de catalanofòbia!

TripAdvisor, l'empresa que lidera el rànquing de queixes lingüístiques rebudes per la Plataforma per la Llengua, és la protagonista del nou vídeo de la campanya #ProudeCatalanofòbia

El portal web censura el català i no permet que els usuaris s'expressin en aquesta llengua

Més de 6.000 persones ja s'han adherit a la campanya per aturar les discriminacions lingüístiques

Les legislacions de protecció dels drets lingüístics dels consumidors actuals són insuficients i, per tant, calen noves lleis que facin que els catalanoparlants deixin de ser consumidors de segona, segons apunta la Plataforma per la Llengua. La campanya Prou de Catalanofòbia presenta avui les denúncies i propostes en l'àmbit empresarial, per tal de posar en evidència aquest context de desigualtat jurídica flagrant en què l'espanyol és obligatori per a tots els ciutadans i en què els tribunals han impedit que, a la pràctica, els consumidors no tinguem garantida l'atenció per part dels comerciants i empresaris si parlem la nostra llengua.

Malgrat que les legislacions catalana, valenciana, balear i aragonesa (pel que fa a la Franja) han reconegut el dret del consumidor de parlar en català, centenars de normatives de l'Estat imposen l'ús del castellà a les empreses. Aquesta situació de privilegi d'una sola llengua (en aquest cas, de l'espanyol) afavoreix que molts empresaris i treballadors desenvolupin actituds catalanòfobes.

Des que la Plataforma per la Llengua rep queixes lingüístiques, TripAdvisor lidera el rànquing de tots aquests anys pel que fa al sector privat. Més de 80 queixes recollides des del 2012 i totes pel mateix motiu: la censura dels comentaris en català. Des de la Plataforma per la Llengua s'ha demanat a la companyia, en diverses ocasions, que permeti processar opinions dels usuaris en català i que en el menor temps possible implementi una versió completa del web en llengua catalana. Malgrat això, l'empresa no ha respost a cap de les peticions i segueix censurant els comentaris en llengua catalana i vulnerant els drets lingüístics dels catalanoparlants.

Des de la Plataforma per la Llengua seguim treballant i denunciem aquesta situació de discriminació lingüística. El pla de xoc contra les discriminacions de l'ONG del català reclama als governs que apliquin mesures per posar fi a aquesta situació d'impunitat.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin