Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la Llengua es reuneix amb el Síndic de Greuges per presentar la campanya “Prou de catalanofòbia”

El Síndic analitzarà i valorarà les propostes i mesures per combatre les discriminacions lingüístiques

S'ha acordat un sistema per col·laborar de manera més àgil i directa en futurs casos greus

La Plataforma per la Llengua s'ha reunit amb el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, i l'adjunta, Maria Jesús Larios, per presentar la campanya "Prou de catalanofòbia". El Síndic de Greuges, que vetlla pel bon funcionament de l'Administració de la Generalitat i dels Ajuntaments i Diputacions de Catalunya, ha rebut les queixes recollides per l'ONG del català, de la mà de Neus Mestres, directora de la Plataforma per la Llengua, i han acordat analitzar les propostes fetes per a combatre les discriminacions lingüístiques greus.

La Plataforma per la Llengua i el Síndic han determinat un sistema per col·laborar de manera més directa i àgil en futurs casos de discriminacions lingüístiques.

Aquesta reunió és una de les moltes accions que ha dut a terme la Plataforma per la Llengua en el marc de la campanya "Prou de catalanofòbia", ja que també s'han enviat cartes als governs espanyol, català, valencià, balear i aragonès exigint l'aplicació d'un pla de xoc per posar fi a les discriminacions lingüístiques.

La presentació oficial de la campanya es va fer el passat 23 de novembre, a partir d'una roda de premsa on es feia públic el pla de xoc per combatre les discriminacions lingüístiques juntament amb el vídeo d'una discriminació, on es pot veure un policia aturant una conductora i li exigeix que li parli en català.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin