Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la Llengua anuncia accions legals contra El Mundo per acusar-la de filoterrorista

L'ONG del català demandarà el diari per protegir l'honor de l'entitat i dels seus més de 18.000 socis

"L'article imputa a la Plataforma per la Llengua actuacions que no es corresponen a la realitat i que són constitutives d'un atemptat contra el dret a l'honor", afirma l'advocat Jordi Domingo

"En els 25 anys que fa que existim hem rebut molts atacs, però El Mundo ha creuat una línia vermella", assegura Neus Mestres, directora de l'entitat

El passat 2 de desembre, El Mundo va publicar un article en què acusa directament de filoterrorista la Plataforma per la Llengua, i per tant, els seus més de 18.000 socis. Per això, la directora de l'entitat, Neus Mestres, i l'advocat Jordi Domingo, han anunciat que la Plataforma per la Llengua demandarà El Mundo. "Ho fem per defensar l'honor de la Plataforma per la Llengua, que fa 25 anys que treballem per fomentar l'ús social del català i per la cohesió social, però sobretot, per defensar l'honor dels més de 18.000 socis que conformen l'entitat", ha assegurat Mestres. "No permetrem que se'ns acusi de donar suport al terrorisme i d'humiliar les víctimes del terrorisme".

L'article publicat per El Mundo apuntava: "Libre albedrío para los que incitan a matar guardias civiles y se mofan de las víctimas del terrorismo, ese es el ideario de la Plataforma per la Llengua". Tal com apuntava Domingo, "aquesta afirmació, entre d'altres que inclou l'article, imputa a la Plataforma per la Llengua unes actuacions que no corresponen a la realitat, i són constitutives d'un atemptat contra el dret a l'honor". Domingo, que va ser un dels impulsors de Constituïm, una de les plataformes que va presentar un projecte de constitució per la República catalana, ha assegurat que "sota la bandera del dret a la informació, no es poden publicar falsedats que poden incitar a l'odi i que atempten contra l'honor de la Plataforma per la Llengua i dels seus més de 18.000 socis". "En les properes setmanes, per tant, presentarem una demanda civil contra El Mundo davant del jutjat competent", ha assegurat Domingo.

"En els 25 anys que fa que existim, hem rebut molts atacs, també per part dels mitjans, i no és el primer cop que El Mundo tergiversa informació a l'hora de parlar de nosaltres. El mateix article parla de la nostra "galopante esquizofrenia" o del fet que proposem "medidas totalitarias", ha recordat Mestres. "Però no permetrem que se'ns acusi de filoterrorisme: El Mundo ha creuat una línia vermella". La directora de l'ONG del català ha recordat també que El Mundo ha publicat l'article fora de la secció d'Opinió, i que per tant, es fa responsable de l'escrit.

Per tal de fer possible la denúncia, sense haver de renunciar a cap dels projectes de foment del català que l'entitat té en marxa, la Plataforma per la Llengua ha anunciat que posa en marxa una campanya de micromecenatge per finançar les accions judicials. "Tothom qui vulgui ajudar-nos a tirar endavant el procés judicial, i dir a El Mundo que ja n'hi ha prou d'empastifar i insultar, pot fer-ho a través del web www.plataforma-llengua.cat/denunciemelmundo", ha indicat Mestres.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin