Nòvas ← d’Autras notícias

Participem en el Dia de la Diversitat, un programa de sensibilització i educació en matèria de drets humans

Més de 1.600 alumnes de 24 centres educatius de Barcelona han participat en el Dia de la Diversitat els matins del 22 al 25 d'octubre a l'Espai Jove la Fontana

Un any més, la Plataforma ha participat en les jornades del Dia de la Diversitat, un programa educatiu de sensibilització i educació en matèria de drets humans adreçat als joves de Barcelona. Durant 4 dies diferents associacions i entitats de referència de la ciutat han participat, a través de jocs, dinàmiques i tallers en defensa dels drets humans.

L'Espai Jove la Fontana, a Gràcia, ha acollit les dues activitats que la Plataforma per la Llengua ha organitzat per donar a conèixer els drets vinculats a la diversitat lingüística i la importància de la llengua catalana.  

Enguany la primera activitat que hem fet, "El teu nom arreu del món", ha buscat posar en comú 4 llengües: el rus, l'àrab, l'amazic i el panjabi. En grups reduïts, han hagut de resoldre petites proves amb l'objectiu d'aconseguir lletres dels quatre alfabets, quan les han obtingut han hagut de buscar les seves equivalències a l'alfabet llatí com a següent objectiu. Un cop assolit, els participants han escrit, amb el codi resultant, el seu nom al passaport de les llengües.

La segona activitat que s'ha organitzat, "Diversitat i glosa: el català amb ritme!", ha estat adreçada al professorat. S'ha dut a terme un taller de glosa, un gènere poètic i musical que consisteix a improvisar versos sobre una determinada melodia. A més a més, ha servit per presentar i donar a conèixer el seu portal, una plataforma interactiva que proposa recursos per a la introducció de la glosa en l'àmbit de l'ensenyament. Una actuació de glosa, amb glosadors de Cor de Carxofa, ha servit de cloenda per fer el tancament de la jornada.

El Dia de la Diversitat està organitzat pel Departament de Promoció de la Infància de l'Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de l'Institut Municipal d'Educació, el suport de l'Agència Europea dels Drets Fonamentals (FRA) i la participació d'associacions i entitats de referència en la defensa dels drets humans de la ciutat.

Unes jornades que any rere any treballen amb tres objectius ben clars: conèixer quins drets fonamentals treballen les diferents entitats participants, quines actuacions es duen a terme a la ciutat per lluitar contra la vulneració dels drets humans i identificar accions que pot protagonitzar el jovent per la defensa dels drets.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin