Nòvas ← d’Autras notícias

El català, entre les 40 llengües triades per al nou traductor simultani de Google

La Plataforma per la Llengua confia que ben aviat el català sigui una de les llengües del guiatge de veu de Google Maps, d'Android Auto, de Google Home i d'altres dispositius de Google Assistant

De mica en mica es va confirmant que Google ja té desenvolupats la síntesi i el reconeixement de veu en català. Una bona prova d'això és que el català és entre les 40 llengües triades per la multinacional americana per als nous auriculars que funcionen amb l'aplicació de Google Assistant. Hom pot parlar en català i una veu ho tradueix a una de les altres llengües de forma gairebé simultània. El nostre interlocutor només ha d'esperar uns segons per entendre'ns. Més enllà del català també hi són l'afrikaans, l'anglès, el japonès, el serbi, l'àrab, el finès, el khmer, el singalès, l'armeni, el francès, el coreà, l'eslovac, el bengalí, l'alemany, el letó, el castellà, el grec, el nepalès, el suahili,  el xinès mandarí, l'hindi, el noruec, el suec, el croat, l'hongarès, el polonès, el tàmil, el txec, l'islandès, el portuguès, el tailandès, el danès, l'indonesi, el romanès, el turc, el neerlandès, l'italià, el rus i el vietnamita.

Aquest estiu Google ja va confirmar a la Plataforma per la Llengua, en relació amb la síntesi i el reconeixement de veu en català, que "hi estem treballant, però no podem determinar una data concreta de llançament". D'altra banda, la multinacional ja va anunciar que abans que acabés l'any s'afegirien noves llengües a les aplicacions i dispositius de síntesi i reconeixement de veu. No és estrany que en la presentació del passat 9 d'octubre a Nova York de les novetats de Made by Google el català sortís com un dels exemples en pantalla mentre el directiu de Google Rick Osterloh feia les explicacions.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin