Nòvas ← d’Autras notícias

Presentació a Castelló de l’obra “Escrits contra el silenci”, del sociolingüista Toni Mollà

La llibreria Babel acollirà la presentació del nou llibre de l'autor, dedicat a la figura de l'assagista suecà Joan Fuster

La Plataforma per la Llengua ha organitzat una presentació del nou llibre de Toni Mollà, Escrits contra el silenci, a la ciutat de Castelló de la Plana. L'obra cívica de Joan Fuster és la protagonista del llibre publicat per l'Editorial Vincle dins la seua col·lecció Panorama. L'acte de presentació serà el dimarts 22 de maig, a les 19 hores, al Fòrum de la Llibreria Babel, i comptarà amb la participació de l'autor i del filòleg i delegat de l'IEC a Castelló, Vicent Pitarch.

L'obra de Joan Fuster ha estat, segons Mollà, "una croada contra el silenci, malgrat el perill de quedar-se sol". D'ací el títol del llibre: Escrits contra el silenci. El contingut de l'obra recull textos sobre la forma d'entendre el propi país a partir d'una manera de mirar que va aprendre, segons confessa, llegint i escoltant Joan Fuster. El llibre inclou comentaris a propòsit de diferents intel·lectuals que, segons l'autor, han ajudat a difondre, i matisar quan ha calgut, l'obra fusteriana: els valencians Josep Iborra, Josep-Vicent Marqués, Vicent Pitarch, Rafael-Lluís Ninyoles, Gustau Muñoz o Francesc Pérez Moragón, i també altres com Ernest Gellner o Axel Honnet que, sense conéixer Fuster, han compartit una mateixa actitud crítica davant del món i han ampliat la mirada del mateix Mollà.

Toni Mollà (Meliana, 1957) és llicenciat en periodisme i doctor en sociologia, ha treballat a RTVV i com a professor de la Universitat de València. També ha impartit cursos a Brown University i CUNY (EUA). A més, és autor d'assaigs de prestigi com La utopia necessària (1994), Converses inacabades amb Joan Fuster (1992) i els dietaris Espill d'insolències (2000), Quadern d'entretemps (2007), Més enllà de San Francisco (2010) i Un adéu a la tribu (2013). Així mateix, és l'autor de Manual de sociolingüística (2006) o, més recentment, de La llengua de la plaça (2018).

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin