Nòvas ← d’Autras notícias

«País Valencià, un país obert»: manifestació el 21 d’abril a València per la diversitat i la pluralitat

La marxa, convocada un any més per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), homenatjarà Guillem Agulló amb la inauguració d'un passeig al Jardí de Vivers. La Plataforma per la Llengua s'adhereix a la convocatòria per a reivindicar viure plenament en valencià.

El pròxim dissabte 21 d'abril, tindrà lloc una gran manifestació a la ciutat de València, organitzada per ACPV. La marxa, que porta per lema «País Valencià, un país obert», eixirà de la plaça de Sant Agustí a les 18 hores i recorrerà el centre de la ciutat de València i finalitzarà al Jardí de Vivers, on tindrà lloc la inauguració del passeig Guillem Agulló. A més, se celebrarà un acte especialment dissenyat per a l'ocasió, que comptarà amb música, imatges i la participació de destacats artistes del nostre país. La Plataforma per la Llengua s'adhereix a la convocatòria i portarà una pancarta pròpia, amb el lema «Volem viure plenament en valencià», per a reivindicar la llengua en un moment clau en el procés de normalització lingüística.

Tal com assenyala el manifest de la iniciativa, el lema «País Valencià, un país obert» vol reivindicar la història i la cultura, posant en relleu el respecte a la diversitat. En aquest sentit, el País Valencià és un model de societat moderna, igualitària, que es reconeix en la seues tradicions més arrelades i que, alhora, s'enriqueix amb les aportacions i els matisos d'una pluralitat que és riquesa. La manifestació vol ser un clam pel diàleg i el respecte a la diversitat, «perquè ara és el moment de dir no a les ideologies de l'odi que ens volen retornar al passat i dir sí, en veu alta i clara, a la igualtat i al futur».

Així, la Plataforma per la Llengua considera que cal eixir al carrer, una vegada més, per a reivindicar el valencià com a llengua comuna, d'acollida i d'integració. Perquè en valencià trenquem murs i obrim fronteres, reivindiquem un «País Valencià, un país obert».

Manifestació «País Valencià, un país obert»

  • Dia: dissabte, 21 d'abril.
  • Hora: 18 hores
  • Lloc d'eixida: plaça de Sant Agustí, València.

*ACPV ha organitzat autobusos per a assistir a la convocatòria des de diferents indrets del país. Recomanem visitar el web de l'entitat www.acpv.cat per a conéixer les novetats de la marxa.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin