Demà hi haurà la festa que dóna nom al pla, però la campanya, que arriba a la cinquena edició, ja fa dies que està en marxa: des del passat dia 20 d'octubre s'ha celebrat una Setmana Cultural les activitats de la qual han estat un èxit de participació. En les set activitats que es van celebrar la setmana passada (l'obra de teatre "My Barcelona", una xerrada de l'escriptora Patrícia Gabancho, visites als estudis de TV3 i als diaris El Punt, Vilaweb i Catalonia Today, al museu CaixaForum i una passejada pel barri barceloní del Raval) s'han registrat assistències que sumen en total més de 240 persones. Encara queden dues activitats més: la visita, demà a partir de les 16.00, al Museu d'Història de Catalunya i la visita de dissabte durant tot el dia a la ciutat de Girona, a la qual hi ha inscrites ja prop d'un centenar de persones.
La festa començarà a primera hora de la tarda i durarà fins a la mitjanit. Inclourà actuacions musicals d'estils molt diversos i també exhibicions de folklore popular català. Hi acturan, per exemple, els grups Ebri Knight, At-versaris, Burman Flash i el disc-jòquei Dave Creys. La música es complementarà amb altres manifestacions culturals: hi haurà castells, amb Arreplegats i Ganàpies, una actuació de mim i un espectacle de bastoners i bestiari dels Països Catalans. Tot plegat s'amanirà amb un berenar popular.
Per cinquè any consecutiu, la Plataforma per la Llengua organitza conjuntament amb les universitats catalanes aquesta festa d'acollida que té l'objectiu que els estudiants d'altres països que estudien a les nostres universitats coneguin la realitat social, cultural i lingüística del país que els acollirà durant uns mesos, donant-los l'oportunitat de començar a conèixer la cultura catalana, tot oferint-los informació útil per integrar-se a la nostra societat. Alhora, també es vol treballar per una universitat catalana que faci compatible l'arribada de molts estudiants nouvinguts amb un ús majoritari de la llengua pròpia del país.
La campanya la coorganitzen la Plataforma per la Llengua, el Comissionat per a Universitats i Recerca del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, el Barcelona Centre Universitari i les universitats següents: Universitat de Barcelona, que enguany acull la festa, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Ramon Llull, Universitat de Vic, Universitat de Girona, Universitat de Lleida i, com a novetat, la Universitat Rovira i Virgili. També compta amb el patrocini de la Caixa Terrassa, Abacus Cooperativa, Bon Preu, edicions La Galera, Cerveses Moritz i el diari El Punt, i la col·laboració de Secretaria General de Joventut, Secretaria de Política Lingüística, Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona, Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Vilaweb, Catalunya Ràdio, El Temps, El Triangle, Racó Català i Tribuna Catalana.
Podeu veure tota la informació de la 'Festa means party' a: www.plataforma-llengua.cat/festameansparty2007.