Nòvas ← d’Autras notícias

L’ELEN demana que s’alliberin els presos polítics i que l’estat respecti els drets lingüístics i la democràcia

Després de les eleccions del 21 de desembre, la Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística (ELEN) ratifica la resolució que va aprovar per unanimitat en l'Assemblea General del novembre i insta la Unió Europea i l'Estat espanyol a garantir que es respectin els drets dels catalans.

Durant l'Assemblea General de l'ELEN que va tenir lloc a València el mes de novembre passat, l'entitat europea va aprovar una resolució en què denunciava la greu situació política que viu Catalunya i la vulneració constant de nombrosos drets per part de l'estat espanyol. Aquest text denunciava els atacs que està rebent el model educatiu català, la repressió durant el referèndum de l'1 d'octubre i l'empresonament i l'exili forçat del govern legítim de Catalunya.

Després de les eleccions al Parlament de Catalunya celebrades el 21 de desembre, la Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística ha reafirmat el seu suport en la defensa dels drets dels ciutadans de Catalunya. L'organització també ha demanat a l'estat espanyol l'alliberament immediat dels presos polítics catalans, que retiri l'aplicació de l'article 155 i que permeti el restabliment del govern legítim català. Pel que fa a les demandes a la Unió Europea, l'ELEN creu necessari que garanteixi el compliment dels drets a Catalunya i faciliti les negociacions entre els dos governs. Aquest fet representa un nou suport al Govern legítim català per part d'una entitat d'àmbit europeu que agrupa 150 organitzacions de fins a 23 estats diferents i de la qual forma part la Plataforma per la Llengua.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin