Nòvas ← d’Autras notícias

El concurs Tirantianes de Gandia premia els millors relats breus en valencià

Un total de 405 relats s'han presentat en aquesta nova edició del certamen literari, adreçat a l'alumnat de batxillerat i cicles formatius del País Valencià. La temàtica de les narracions ha versat sobre igualtat, diversitat i identitat de gènere. La Plataforma per la Llengua, entitat col·laboradora i membre del jurat, vol felicitar els autors premiats i emplaçar els joves a seguir treballant per la literatura en valencià. Els relats guanyadors seran publicats en una obra col·lectiva, amb la col·laboració de l'entitat.

La Plataforma per la Llengua ha col·laborat amb la desena edició del concurs de microrelats Tirantianes, convocat per l'IES Tirant Lo Blanc de Gandia. En la convocatòria literària, dirigida a l'alumnat de secundària, batxillerat i cicles formatius del País Valencià, hi han participat 405 relats breus procedents de 16 centres educatius, amb la implicació de 29 professors i professores. Organitzats per l'Associació Tirantianes i l'IES Tirant Lo Blanc de Gandia, i amb el suport de la Plataforma per la Llengua, els premis a les millors narracions breus sobre igualtat, diversitat i identitat de gènere s'han lliurat a Gandia, el proppassat 24 de novembre. Els relats guanyadors seran publicats en un llibre, amb la col·laboració de la Plataforma per la Llengua, i també podran ser llegits i escoltats al web del certamen literari i en un programa de ràdio municipal.

El jurat del premi, del qual ha format part Manuel Carceller, delegat de la Plataforma per la Llengua al País Valencià, estava compost per Pepa Savall, professora del departament de Valencià de l'IES Tirant lo Blanc; Sara Grau, cap de departament de Castellà de l'IES Tirant lo Blanc; Mercè Morell, cap de departament de Geografia i Història i presidenta de l'associació Tirantianes; Vicenta Llorca, representat de l'associació Saforíssims, i Lluís Miret, cap de departament de FOL i director del CEIC Alfons el Vell. Carceller ha destacat el talent de totes les obres presentades i ha felicitat públicament l'alumnat finalista "per la seua creativitat i destresa en l'àmbit literari".

En la categoria A (1r i 2n d'ESO), el primer premi de narració breu l'ha guanyat L'ordre dels factors, de Sergi Girón, de l'IES Tirant lo Blanc (Gandia). La finalista ha sigut Jugar no té gènere de Sònia Martí Mengual. En la Categoria B  (3r i 4t d'ESO  i 1r i 2n FP bàsica), el primer guardó ha sigut per a Culpa, de Soledad Boix, de 3r ESO de l'IES de Massanassa, mentre que ha quedat com a finalista La realitat, de Pau Samblás, de l'IES Tirant lo Blanc. En la categoria C (batxillerat i cicles formatius), el premi l'ha aconseguit La mestra, de María Fuster, de l'IES Ausiàs March de Gandia, i el premi de finalista ha recaigut en Futur de roses, de Beatriz Ovando, de 1r de batxillerat de l'IES Politècnic de Castelló de la Plana. El premi extraordinari per a l'alumnat de l'IES Tirant lo Blanc de Gandia l'ha aconseguit Enquesta, de Carola Giménez, de 1r de batxillerat.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin