Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la Llengua i el Casal Tio Cuc organitzen a Alacant la presentació del llibre "Des del sud valencià" de Tudi Torró

L'escriptora presentarà la publicació a l'emblemàtic centre cultural d'Alacant el pròxim dijous 16 de novembre. L'acte també servirà per a presentar l'InformeCAT 2017, l'estudi anual de la Plataforma per la Llengua que fa balanç de la situació de la llengua al País Valencià i arreu del domini lingüístic.

L'escriptora i mestra Tudi Torró presentarà la seua nova obra, Des del sud valencià: escrits de resistència i esperança, a la ciutat d'Alacant. Organitzada per la Plataforma per la Llengua i el Casal Tio Cuc, la presentació busca apropar la realitat lingüística i cultural de les comarques del sud al conjunt de la població alacantina. Així mateix, el delegat de la Plataforma per la Llengua, Manuel Carceller, aprofitarà l'encontre per a explicar als assistents les dades de l'informeCAT 2017, particularment les referides al País Valencià. L'acte tindrà lloc el pròxim dijous 18 de novembre, a les 19 hores, al Casal Tio Cuc.

L'assaig de Torró és una de les novetats editorials més significatives des de l'òptica lingüística. L'obra la conformen un seguit d'articles que busquen la complicitats dels ensenyants en què s'analitza la política educativa des d'una mirada crítica. En definitiva, Des del sud valencià és un clar exemple del compromís de l'autora amb la llengua, el país i la professió que estima: la docència.  

L'InformeCAT mostra una panoràmica de la salut de la llengua a través d'un recull de cinquanta dades dels diversos àmbits que tenen una influència més gran per al valencià. Es tracta d'un document de referència que s'actualitza anualment i que serveix de termòmetre sobre l'estat i la salut de la nostra llengua en tot el domini lingüístic. 

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin