Nòvas ← d’Autras notícias

Taller de glosa a l’Institut Els Tres Turons

El passat divendres 20 d'octubre l'Institut Els Tres Turons d'Arenys de Mar va estrenar un taller de glosa per als alumnes de secundària del centre.

La glosa consisteix a cantar versos que s'improvisen al moment mateix d'interpretar-los. Aquests versos improvisats es canten sobre una determinada melodia, com pot ser el garrotín, la nyacra, domine, la perdiueta, corrandes de Beget, etc.

El taller va començar amb un petit repàs teòric sobre el cant improvisat per tal d'assentar la base per comprendre'n el funcionament. Acte seguit es va explicar la construcció de l'estructura dels versos (quatre versos), la mètrica (ABBA, ABAB...), la rima i la síntesi en el contingut (quatre versos heptasíl·labs).

Un total de 45 alumnes d'ESO van poder cantar amb les melodies del garrotín i la nyacra i s'ho van passar d'allò més bé component en petits grups les seves pròpies quartetes.
Aquesta sessió de glosa va ser la primera que es va fer al Maresme. Com a entitat apostem per seguir en aquesta línia en diferents centres educatius arreu de la comarca, atès el contingut pedagògic i lingüístic de les gloses

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin