Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la Llengua sortejarà 20 entrades per als cinemes Albatexas al festival FesOhCurt! de Nules

L'entitat col·labora amb la segona edició del certamen de curtmetratges en valencià que se celebrarà aquest cap de setmana al Teatre Alcázar del municipi de Nules (Plana Baixa). Els assistents també podran gaudir de l'exposició itinerant 'El valencià, al cinema!', que reivindica més presència de la nostra llengua en l'àmbit cinematogràfic i audiovisual.

La Plataforma per la Llengua sortejarà 20 entrades pels cinemes Albatexas de la ciutat de València aquest dissabte al FesOh!Curt, el festival de curtmetratges en valencià que organitza anualment l'Associació la Corretjola a Nules. Així mateix, l'entitat posarà a disposició dels assistents l'exposició de la campanya #elvalenciàalcinema, coincidint amb el llançament de la iniciativa. Amb aquestes accions la Plataforma per la Llengua amplia la col·laboració amb el FesOh!Curt, que tindrà lloc els dies 29 i 30 de setembre i l'1 d'octubre de 2017 al Teatre Alcázar de la localitat nulera. 

Des de la Plataforma per la Llengua al País Valenci apostem pel Festival FesOh!Curt ja que creiem que és una iniciativa de gran valor cultural que treballa per la normalització de la llengua en un sector fonamental com és l'audiovisual. La col·laboració de l'entitat s'emmarca dintre de la campanya #elvalenciàalcinema, que reivindica veure amb normalitat pel·lícules en valencià.

Com es va anunciar amb anterioritat, la periodista Amàlia Garrigós i el realitzador Xavier Manzanet representen l'entitat en el jurat del certamen. Garrigós lliurarà el premi del públic i Manzanet, el guardó al millor curtmetratge rodat per menors de 18 anys. De fet, l'obra realitzada per Xavier Manzanet Les veus de la nit, un documental sobre la presència de Ràdio Popular de la Plana durant l'intent de colp d'estat del 23 de febrer de 1981, obrirà les sessions del festival de Nules.

El festival vol contribuir a la normalització del valencià en el cinema, des d'una perspectiva independent. En el certamen, la llengua dels curtmetratges és el català (en qualsevol de les seues variants dialectals), o amb subtítols en aquesta llengua en el cas del «Premi al millor curtmetratge en altres llengües». En aquesta segona edició del FesOh!Curt s'atorgaran sis premis: premi al millor curtmetratge (guardó i 800 €), premi al millor curtmetratge rodat a Nules (guardó i 500 €), premi al millor curtmetratge en altres llengües (guardó i 500 €), premi al millor curtmetratge de les comarques de Castelló (guardó i 300 €), premi al millor curtmetratge rodat per menors de 18 anys (guardó i 200 €) i premi al millor curtmetratge de vot del públic (guardó i 100 €).

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin