Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la Llengua condemna la interferència de la justícia en el model d'ensenyament plurilingüe de la Generalitat Valenciana

La Plataforma per la Llengua ha manifestat tot el seu suport a la Generalitat Valenciana i al conseller Vicent Marzà davant la suspensió cautelar del decret d'ensenyament plurilingüe, promogut per la Conselleria de Cultura i Educació. La Secció Quarta de la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha estimat el recurs de la Diputació d'Alacant, una administració que no té cap competència en ensenyament, que pretén frenar la posada en marxa del nou model educatiu, prevista per al proper curs i àmpliament acceptada per la societat valenciana. 

Manuel Carceller, portaveu de l'entitat al País Valencià, ha declarat que «el recurs presentat per la Diputació d'Alacant, dirigida pel Partit Popular, una formació política contrària a la normalització i als drets del valencià, és un intent antidemocràtic desesperat de frenar el model d'ensenyament amb una amplíssima acceptació social, plurilingüe i on el valencià té un paper com a llengua vehicular». Carceller ha manifestat que «l'acceptació per un tribunal de justícia dels arguments de gent sense cap competència en educació, com la Diputació d'Alacant, és una mostra de l'oposició de minories contra els drets lingüístics del valencià i contra el dret del poble valencià a comptar amb un model educatiu propi».

El professor de Dret Administratiu de la Universitat de València Andrés Boix ha qualificat l'argumentació del Tribunal per a la suspensió cautelar de «psicodèlica». Segons Boix, no té cap sentit dir que el fet que uns estudiants que no acreditaven coneixements de valencià i anglès en acabar l'etapa escolar passen a acreditar-los açò els puga suposar cap perjudici. El titular de Dret de la UV també veu dubtós que es puga legitimar la Diputació d'Alacant com a actor que vetla pels interessos dels ciutadans, ja que és una administració que serveix els municipis i que, a més, no pot afectar els administrats de València i Castelló. Boix ha sentenciat que es tracta d'un ús de la justícia cautelar «sense control com a mecanisme per a, de manera gens raonable, fer política de forma bastant descarada».

Atés que la resolució que estableix la mesura cautelar encara no és ferma i que no motiva adequadament la gravetat necessària per a la seua l'aplicació, des de la Plataforma per la Llengua celebrem que la Generalitat Valenciana interpose el corresponent recurs de reposició.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin