Nòvas ← d’Autras notícias

Feliu Ventura i Ovidi Montllor a Canet de Mar

El divendres 12 de maig, la Plataforma per la Llengua del Maresme va presentar la novel·la Com un record d'infantesa, de l'escriptor i cantautor xativí Feliu Ventura. 

 

Feliu Ventura va encetar l'acte explicant-nos com s'havia gestat el llibre, fruit d'un encàrrec de l'editorial Sembra arran de la commemoració del vintè aniversari de la mort d'Ovidi Montllor, cantautor, poeta i actor entre molts altres oficis. I és que, en aquesta novel·la, l'obra de l'Ovidi i la música en general hi juguen un paper transcendental. Així, a banda de nombroses referències a l'obra de l'Ovidi, cada capítol porta per títol el nom d'una cançó seva. L'altre eix sobre el qual es vertebra el llibre és, en definitiva, la reivindicació de la memòria històrica. I és que en Feliu planteja una connexió entre la Guerra Civil i la dictadura franquista amb la dictadura xilena de Pinochet. En aquest sentit, és un llibre dur i cru però alhora, també és molt dolç perquè els protagonistes principals són dos nanos joves, amb els passos propis d'aquesta edat. 

En Feliu ens va delectar cantant-nos una versió preciosa d'Homenatge a Teresa, d'Ovidi Montllor, els primers acords de la qual donen títol a la novel·la.

L'acte, al qual van assistir una vintena de persones, es va tancar amb un torn de preguntes que va girar al voltant de la literatura i la música, de les il·lustracions de la novel·la (de Daniel Olmo) i de la figura de l'Ovidi, l'obra del qual en Feliu ens va interpel·lar a conèixer més bé per tal d'impedir que es converteixi en una icona buida, sense contingut. En aquest sentit, va ser molt clar: cal que les administracions aconsegueixin els drets d'autor de les seves cançons per tal que tothom en pugui disposar i siguin patrimoni del poble.

Més informació a: http://www.canetdemar.cat/entitats/llengua i http://www.facebook.com/plcanet

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin