Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la Llengua és l’entitat que més parelles lingüístiques ha dinamitzat a Barcelona el 2016

Durant el 2016, la Plataforma per la Llengua ha desenvolupat el programa de voluntariat lingüístic amb bons resultats.

Segons dades del Consorci per a la Normalització Lingüística, al llarg d'aquest any 2016 s'han fet més de 2.030 parelles lingüístiques a la ciutat de Barcelona. 

De les 12 entitats que fan parelles lingüístiques a Barcelona, la Plataforma per la Llengua és la que durant l'any 2016 n'ha dinamitzat més. Hem convocat més de 100 persones i hem format 89 parelles lingüístiques entre les juvenils (entre 16 i 30 anys) i les de més grans de 30 anys: són 67 parelles noves, 14 repeticions de l'any en curs i 8 repeticions de parelles del 2015.

El voluntariat lingüístic consisteix a posar en contacte una persona que està aprenent català amb una persona catalanoparlant, per tal de practicar el català en un ambient distès: passejant, en un bar, en un centre cívic, a la biblioteca, fent una excursió, etc...

El perfil del voluntari és molt heterogeni: són persones d'entre vint i setanta anys, amb una destacada presència de dones ensenyants, mentre que la major part d'aprenents són dones de diferent edats i orígens. La majoria són del Pakistan i d'Amèrica Llatina (Argentina, Equador, Perú, etc.), però també n'hi ha de Filipines, de l'Índia, de la Xina, del Marroc o de Gàmbia; i  d'Europa, com és el cas de França i Italià.

Els aprenents i ensenyants han donat suport a activitats que la Plataforma per la Llengua dinamitza, com ara la festa del joc i la joguina o la Diada de Sant Jordi, i també han participat en sortides culturals i socials a la ciutat de Barcelona, com ara la visita a La Casa dels Entremesos, al teatre Poliorama o a l'exposició La màquina de pensar: Ramon Llull i l'ars combinatòria al CCCB.

Cal destacar que aquest 2016 hem creat 12 tertúlies lingüístiques en català amb persones de diferents orígens, entre les quals destaquen especialment les dones castellanoparlants més grans de 60 anys. Les tertúlies són com les parelles lingüístiques, però en petits grups.

Vegeu l'article "Tertúlies lingüístiques, una forma divertida d'aprendre i de posar en pràctica el català!"  publicat al darrer número de La Corbella en aquest enllaç:

https://www.plataforma-llengua.cat/media/upload/pdf/corbella28-150_1483967904.pdf

Un any més, doncs, volem fer una crida a la ciutadania perquè participi en una nova edició d'aquesta campanya, que iniciem amb molta empenta el 2017. Tot plegat és una hora a la setmana durant 10 setmanes.

Si tens més de 16 anys i vols ser voluntari només t'has de posar en contacte amb nosaltres a través del tel. 933211803 o del correu vxl@plataforma-llengua.cat

T'hi apuntes?

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin