Activistes de la Plataforma per la Llengua, disfressats de clics de Playmobil de mida humana, van repartir fulls de mà amb la reclamació perquè Playmobil etiqueti en català . En concret, van fer l'acció durant els primers dies de gener davant dels centres del Corte Inglés i de l'Illa Diagonal de Barcelona i la iniciativa va ser ben rebuda per nens i pares que, en aquells moments, accedien a les superfÃcies per mirar quines joguines volien posar a la carta als Reis.
Als fulls de mà , els clics feien saber als usuaris que només un 8% de les joguines tenen en compte el català . També s'informava de la recollida de signatures a través del portal www.canvia.cat perquè Playmobil inclogui el català a la llista d'idiomes en què etiqueta. De moment, ja s'han sumat a la petició més de 13.500 persones.
Adherint-te a la petició, estarà s enviant una carta a la directora de mà rqueting de Playmobil per explicar que els productes de Playmobil incompleixen la llei catalana de consum i, per tant, no haurien de poder-se comercialitzar a Catalunya. Fa mig any, els serveis jurÃdics de la Plataforma per la Llengua es van posar en contacte amb Playmobil per instar-los a adaptar els seus productes a la legalitat catalana.
Si Playmobil accepta els suggeriments de la Plataforma per la Llengua i etiqueta en català , l'ONG del català cedirà gratuïtament el domini www.playmobil.cat, en possessió de la Plataforma per la Llengua, a la companyia de joguines.
La presència de la llengua catalana en el sector del joc i la joguina és minorità ria ja que el 92% de les joguines no tenen en compte el català i incompleixen el Codi de Consum de Catalunya, que a l'article 128-1 garanteix el dret dels consumidors a rebre les informacions bà siques de l'etiquetatge i les instruccions dels productes en català .