Nòvas ← d’Autras notícias

Exposem els drets lingüístics dels estudiants a la URV

El passat divendres 10 de juny, la Plataforma per la Llengua va participar en la jornada "El català: passat, present i futur" organitzada per l'Assemblea de Filologia Catalana de la URV, amb l'objectiu d'exposar la campanya universitària que du a terme l'entitat.

L'historiador i membre de l'Executiva de l'ONG del català, Francesc Marco, va presentar la nova campanya de la Plataforma per la Llengua "Tinc els meus drets" dirigida a la comunitat universitària. De la iniciativa, destacà la importància de l'actuació quotidiana que es pot dur a terme per millorar la situació de la llengua catalana a les facultats del nostre país i per garantir els drets lingüístics dels estudiants.

Així, Francesc Marco va contextualitzar la campanya en el context de l'activisme a favor de la llengua catalana de les darreres dècades, amb la voluntat de fer del català la llengua comuna i de cohesió social.

A la jornada hi van participar també els professors del Departament de Filologia Catalana de la URV Jordi Ginebra i Miquel Àngel Pradilla i va cloure's amb una vetllada poètico-musical.

Consulta els teus drets lingüístics a la universitat i envia'ns una queixa en cas de veure'ls vulnerats a través del http://estudiarencatala.cat/.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin