Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la Llengua demana que s'apliquen mesures per garantir l'ensenyament del valencià

El portaveu de la Plataforma per la Llengua del País Valencià, Manuel Carceller, s'ha reunit amb Jaume Fullana, director general de Política Educativa de la Conselleria d'Educació.

La Plataforma per la Llengua considera que la Generalitat Valenciana ha de garantir l'ús, la promoció i el coneixement del valencià a les zones castellanoparlants del País Valencià, com ara el Baix Segura. És per això que Manuel Carceller, portaveu de l'entitat al País Valencià, ha traslladat a la Conselleria d'Educació i Cultura de la Generalitat Valenciana les peticions de la plataforma educativa «El sud trenca el silenci», que agrupa el professorat de valencià d'aquesta comarca meridional de frontera. En concret, el portaveu s'ha entrevistat amb Jaume Fullana, director general de Política Educativa de la Conselleria d'Educació.

Manuel Carceller ha afirmat que «és contradictori que en la vigent Llei d'ús i ensenyament del valencià, una llei de promoció de la llengua, es permeta que el valencià no s'aprenga als centres d'ensenyament de les zones castellanoparlants». L'exempció d'aprendre valencià, per exemple per part de l'alumnat del Baix Segura, crea desigualtat i discriminació lingüístiques. 

Des de Plataforma per la Llengua s'ha sol·licitat a la Conselleria d'Ensenyament i Cultura una sèrie de mesures de canvi per al curs 2016/2017. Algunes propostes són fer una campanya a favor de l'estudi i ús social del valencià als cursos de batxiller de les comarques valencianes del sud i poder avaluar amb nota els alumnes pendents d'exempció. La Plataforma per la Llengua considera necessari equiparar els drets lingüístics del valencià i el castellà a les comarques castellanoparlants, com ara el Baix Segura. Per aconseguir-ho, en el futur caldria eliminar l'exempció a Primària, de manera que els alumnes tinguen contacte amb el valencià des de la infantesa.

Finalment, Manuel Carceller ha declarat que «volem mostrar el nostre suport total a la plataforma docent "El sud trenca el silenci", que es mobilitza pel respecte al valencià, en suport de la cultura i la personalitat pròpia».

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin