Nòvas ← d’Autras notícias

Sobre la situació real del català, carta dirigida a l'editor de The Economist

El president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, envia una carta a l'editor de The Economist, Matt Steinglass, en relació a l'article publicat aquest dilluns passat "In Barcelona, do it in Catalan - or pay the fine". L'entitat ha volgut fer arribar el seu malestar a l'editor d'aquest reconegut setmanari, ja que l'exposició feta en l'article és clarament esbiaixada quant a la informació que s'omet i les fonts que es presenten (diversos testimonis privats contraris a l'ús del català).

Les empreses a Catalunya suporten 340 normatives que les obliguen a fer servir el castellà, qualsevol empresa que vulgui registrar una marca o patent ha de traduir tota la documentació justificativa al castellà, els productes alimentaris s'han d'etiquetar obligatòriament en castellà però no en català, els agents de seguretat privada estan obligats a parlar en castellà per exercir... Aquestes són algunes de les dades que l'articulista del setmanari The Economist ha obviat a l'hora de publicar l'article "In Barcelona, do it in Catalan - or pay the fine"

Òscar Escuder, president de la Plataforma per la Llengua, ha fet arribar a l'editor de The Economist una carta per mostrar el malestar de l'ONG del català davant l'explicació esbiaixada sobre la realitat lingüística del país pel que fa a l'empresa i el consum, àmbit on el marc legal vigent posa encara el català en una situació desprotegida i  vulnerable i no permet la seva total normalització. Òscar Escuder ha fet notar a Matt Steinglass que el català no només pateix desigualtat en l'àmbit de l'empresa, sinó que Espanya el relega a una situació de marginació única a Europa i als països de tradició democràtica.

La Plataforma per la Llengua espera que el reconegut setmanari anglès incorpori les informacions que els hi hem fet arribar a través d'aquesta carta per tal de complir amb la rigorositat i contrast d'informacions que haurien de caracteritzar el periodisme.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin