Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la Llengua participarà en la jornada sobre discriminacions lingüístiques a la UE

El pròxim dimecres 1 de juny, la directora de la Plataforma per la Llengua, Neus Mestres, participarà en la jornada sobre discriminacions lingüístiques a la Unió Europea que se celebrarà al Parlament Europeu de Brussel·les i que ha estat organitzada per la Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística (ELEN).

Continuant amb la tasca d'internacionalització de la situació de la llengua catalana, la Plataforma per la Llengua participarà el pròxim 1 de juny en una jornada destinada al tractament de la diversitat lingüística dins l'Unió Europea amb l'exposició de l'informe sobre discriminacions lingüístiques «Si me hablas en catalán se suspende el juicio» Els drets lingüístics en via morta, (també disponible en versió anglesa) a càrrec de la directora de l'entitat, Neus Mestres, i amb l'acompanyament de Marga Payola, representant de l'àrea internacional de l'ONG del català. L'informe, que va ser presentat el passat mes de març, presenta 37 nous casos de discriminacions lingüístiques a les administracions públiques espanyoles recollits en només dos anys i mig i se sumen als 40 casos presentats el 2013 a «En Español o nada. 40 casos de discriminació lingüística a les administracions públiques». El passat 17 de març. l'informe «Si me hablas en catalán se suspende el juicio» Els drets lingüístics en via morta va ser presentat a la Comissió de Llibertats Civils, Justícia i Assumptes Interiors del Parlament Europeu, on es va debatre, per primera vegada, sobre la vulneració dels drets lingüístics dels catalanoparlants en aquesta Comissió.

La voluntat d'aquesta trobada serà posar en comú les diferents realitats lingüístiques de les comunitats discriminades per a trobar solucions per a millorar aquesta situació en el marc europeu amb les legislacions existents o plantejant noves alternatives per a què els drets lingüístics dels seus parlants es vegin respectats.

La sessió, que es desenvoluparà al llarg de tot el matí i fins a quarts de sis de la tarda al Parlament Europeu de Brussel·les, ha estat organitzada per la Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística (ELEN), organització de la qual la Plataforma per la Llengua n'és membre. Al llarg de tota la jornada hi participaran membres de diverses entitats integrants d'aquesta organització com Alexis Quentin de l'Institut Estudis Occitan o Paul Bilbao-Sarria de Kontseilua.

Podeu consultar el programa complet a través d'aquest enllaç.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin