Nòvas ← d’Autras notícias

Qui ha fet més pel català? Arriba la 3a edició del Premí Martí Gasull i Roig

Un any més, la Plataforma per la Llengua vol premiar a la persona, empresa, entitat... que més ha treballat a favor de la llengua catalana. El Premi Martí Gasull i Roig, a l'exemplaritat en defensa de la llengua, té per objectiu fer que l'exemple de la tasca de Martí Gasull i Roig serveixi per inspirar, i també reconèixer, a totes aquelles persones que estimen el català! Entra al web premimartigasull.cat i proposa el teu candidat!

A partir d'avui, i fins al pròxim 8 de novembre, ja podeu presentar les vostres propostes de canidats per al Premi Martí Gasull i Roig 2015. Per fer-ho, haureu d'entrar al web www.premimartigasull.cat i indicar el nom del vostre candidat i una breu explicació dels motius pels quals creieu que és mereixedor d'aquest premi.

El 18 de novembre, el jurat es reunirà per valorar totes les propostes que ens haureu fet arribar a través del formulari del web i escollirà els tres finalistes que seran sotmesos a votació popular posteriorment.

Durant pràcticament 20 anys en Martí va impulsar la Plataforma per la Llengua, hi va treballar de manera contínua, incansable, tenaç, exigent i entusiasta no només per desvetllar consciències a favor de la llengua, sinó també per transformar la situació i fer-la avançar, tot afavorint els canvis lingüístics. Compartia una visió moderna de com cal tractar cada sector de la societat per ajudar-los a normalitzar la llengua catalana. Va fer una gran tasca en defensa del català com a llengua de cohesió social i com a llengua comuna. Malauradament, el setembre del 2012, va morir en un tràgic accident de muntanya al Nepal.

Per recordar els valors que van guiar en Martí i alhora reconèixer aquelles persones i entitats que treballen a favor de la llengua, la Plataforma per la Llengua va posar en marxa el Premi Martí Gasull, un premi que anualment s'atorga a una persona física o jurídica per l'exemplaritat de la seva tasca en la defensa de la llengua catalana. A través d'aquest enllaç, podeu consultar els guanyadors de les darreres edicions.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin