Més de mig centenar de persones van assistir a les diferents projeccions del gènere documental i de ficció, algunes d'elles poètiques, que es presentaven aquest any. Els canetencs van gaudir de les diferents produccions audiovisuals occitanes enregistrades en les diferents variants d'aquesta llengua, com el llemosí, el gascó, el vivaroalpí, el llenguadocià i l'aranès (el gascó de l'Aran), subtitulades en català. Les projeccions però, no es van escoltar en provençal o alvernès, que completarien les sis variants lingüístiques de la llengua occitana.
L'exposició "Frederic Mistral. La Terra i els somnis", creada l'any passat amb motiu de l'any Mistral, també va rebre un gran nombre de visites. Frederic Mistral, premi Nobel de Literatura el 1904, va ser un dels escriptors occitans més importants per a la renaixença d'aquesta llengua. La mostra destaca les seves obres de ficció "Mirèio" (1859), "Calendau" (1867) i "Lou Pouèmo dóu Rose" (1897) i el seu diccionari bilingüe occità-francès "Lou Tresor dóu Felibrige" (1877-1886), encara avui considerat el més ric i fiable de la llengua occitana. També es dóna una especial importància al felibritge, moviment promotor de la llengua occitana, que va fundar Mistral i que va situar la literatura en llengua d'oc al capdavant de les llengües minoritzades d'Europa.
Ambdues activitats van estar emmarcades dins dels actes del Correllengua plurilingüe de Canet de Mar. Podeu consultar més informació sobre l'exposició en aquesta web.