Nòvas ← d’Autras notícias

Teresa Casals: La insubmissió és una possibilitat per als col·legis afectats per la sentència

Aquest matí, la responsable d'Educació de la Plataforma per la Llengua i coordinadora de la plataforma Somescola.cat, ha estat entrevistada al programa "Matins en Xarxa" sobre la mobilització del pròxim dissabte 14 de juny, per la defensa de l'escola catalana, i sobre la imminent aplicació de la llei Wert. Podeu escoltar tota l'entrevista aquí.

Somescola.cat, coordinadora d'entitats defensores de l'escola catalana i de la qual en forma part la Plataforma per la Llengua, prepara la gran mobilització de dissabte a favor de la immersió lingüística i els seus representants se senten "aclaparats" per la participació que s'hi espera. Sobre els cinc centres que han de complir el 25% de castellà, Teresa Casals apunta l'opció de desobeir el TSJC, tot i que alerta del perill de quedar-se "sense sou i feina".

No judicialitzar l'escola

Casals, responsable d'Educació de la Plataforma per la Llengua i coordinadora de la plataforma Somescola.cat, destaca que el sistema educatiu necessita tranquil·litat i estabilitat. "Judicialitzar l'escola és terrible, i obligar a introduir el castellà quan falten vuit dies per acabar el curs ja es veu que és una bogeria", en referència als cinc centres que han d'introduir un 25% de castellà a partir de dilluns. 

Vot de confiança a Rigau

Preguntada per l'anunci de la consellera d'Educació de desplegar alguns articles de la LOMQE "per imperatiu legal", Casals no veu el perill que la Generalitat faci marxa enrere. "La consellera ens ha assegurat que no canviarà res de substancial de l'escola", i destaca que "quan es governa, sempre hi ha dificultats".

Aturar la vaga de fam

L'organització també espera l'assistència de membres de la comunitat educativa del País Valencià i les Illes. "Més enllà de la política, la llengua és una cosa comuna". A més, Casals s'ha adreçat a Jaume Sastre, el professor mallorquí en vaga de fam, i li ha demanat "que pari" i "no posi en risc la seva salut", tot oferint-li suport i assessorament.

"Barcelona serà una festa"

Casals ha posat èmfasi en el caràcter festiu que tindrà la manifestació de dissabte, a les 18h al Passeig de Sant Joan de la capital catalana, i assegura que "Barcelona serà una festa", amb el format de cercavila que es vol donar a l'acte.

Font: Matins en Xarxa

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin