Nòvas ← d’Autras notícias

Prop de 9.100 persones han participat a l'enquesta sobre l'oficialitat del català a Europa

Pròximament, la Plataforma per la Llengua farà arribar els resultats de l'enquesta, que mostren un clar posicionament a favor de l'oficialitat del català a la Unió Europea, als partits polítics catalans que s'han presentat a les eleccions europees d'aquest passat diumenge 25 de maig. El 99,4% de les persones que hi han participat han votat a favor que el català sigui oficial a Europa, gràcies a tots i a totes per participar-hi!

La Plataforma per la Llengua, coincidint amb la celebració de les eleccions europees aquest passat 25 de maig, va llençar una campanya en format d'enquesta per poder donar a conèixer l'opinió dels ciutadans de Catalunya sobre l'estatus que mereix el català dins la Unió Europea. Actualment, el català és l'única llengua europea amb tants milions de parlants que no ha estat reconeguda com a llengua oficial de la UE. Aquesta manca d'oficialitat limita la promoció i normalització de la nostra llengua en molts àmbits, tant internacionals com nacionals. És per aquest motiu que des de la Plataforma per la Llengua vam iniciar aquesta campanya, per pressionar als diferents partits polítics catalans a actuar a favor de la nostra llengua en el marc europeu per millorar la situació del català. Volem mostrar quina és l'opinió de la ciutadania davant la no oficialitat del català a la UE i que els partits polítics catalans actuïn amb conseqüència.

Per aquest motiu, pròximament farem arribar els resultats de l'enquesta als partits polítics catalans que s'han presentat a les eleccions europees d'enguany. De les prop de 9.100 persones que hi han participat, 9.050 volen que el català sigui una llengua oficial a Europa, una xifra prou significativa per exigir als representats polítics catalans europeus que treballin en aquesta línia, per aconseguir l'oficialitat del català dins la Unió Europea. 

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin