Nòvas ← d’Autras notícias

El Raval amb uns altres ulls

Els voluntaris de la Plataforma no paren! El dimarts 13 de maig una bona colla de participants del programa del Voluntariat Lingüístic van passejar-se pel Raval, seguint un itinerari que un dels voluntaris havia preparat i descobrint indrets ben peculiars. Indrets que potser molts catalans no coneixen com ara l'Associació de Treballadors Pakistanesos o un temple Sikh.

En Suleman, un voluntari molt actiu de la Plataforma per la Llengua, ens va anar guiant per racons del Raval on no havíem anat mai. Primer vam anar al local de l'Associació de Treballadors Pakistanesos de Catalunya, on ens va rebre el seu president, en Javed Ilyas, i ens va explicar la història de l'entitat i què fan, i després els voluntaris vam fer-li preguntes. Ilyas va insistir en el fet que des de l'entitat promouen el català.

Després, vam anar el temple Sikh, on ens van fer cinc cèntims de la religió Sikh i de la cultura del Panjab. Al final ens van oferir el "langar", que consisteix a repartir menjar entre tothom, sigui d'on sigui.

Finalment vam anar al Centre Islàmic Minhaj ul Quran, on ens vam explicar què fa l'associació, a nivell religiós, polític i social.

Va ser un intercanvi cultural molt interessant i enriquidor, i definitivament, ara podem afirmar que coneixem el Raval amb més matisos!

Pel que fa als llocs que vam visitar, us deixem els enllaços dels seus webs per si us interessa. I si un dia voleu anar-hi a donar un cop d'ull, sapigueu que està obert a tothom. No us ho perdeu!

 

www.atpcat.org

www.sikhsbarcelona.cat

www.minhajspain.org

Gemma Pera

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin