Nòvas ← d’Autras notícias

Noam Chomsky recorda que l’Estat espanyol frena el desenvolupament del català, com ja avancen les dades de l’InformeCAT

El passat mes d'abril, el científic i professor nord-americà, Noam Chomsky, va participar en una conferència organitzada per Google on va posar el cas català com a exemple de la lluita d'algunes cultures d'Europa per continuar vives tot i "les imposicions dels estats", tal com evidencien algunes dades de l'InformeCAT14. En els àmbits on hi intervé l'aparell de l'Estat espanyol, la llengua catalana pateix una forta discriminació i la seva presència es veu reduïda. 

El prestigiós professor i científic nord-americà, Noam Chomsky, va participar el passat mes d'abril en una conferència on va posar en relleu una de les conclusions més destacades que l'InformeCAT d'enguany ha posat en evidència: la forta acció legislativa i judicial del govern espanyol fa retrocedir la llengua catalana. Chomsky va posar el cas català com a exemple de la lluita d'algunes cultures d'Europa per continuar vives tot i "les imposicions dels estats". El professor va assenyalar a l'imperialisme com a causant de la desaparició de llengües i cultures i va subratllar l'esforç de nombrosos pobles, com el català, per lluitar contra aquesta situació.

La Plataforma per la Llengua agraeix a l'emèrit professor de lingüística, Noam Chomsky, el seu discurs a favor de la diversitat lingüística i la internacionalització de la situació discriminatòria que pateix la cultura catalana arrel de les seves declaracions.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin

Documents relacionats