Nòvas ← d’Autras notícias

Somescola reitera la defensa de l'escola catalana i fa una crida a la mobilització del 14 de juny per respondre al TSJC

La coordinadora d'entitats, de la qual en forma part la Plataforma per la Llengua, rebutja les interlocutòries judicials que escapcen la immersió lingüística.

Somescola.cat reitera la defensa del model vigent d'escola catalana i rebutja les interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que manté la imposició d'una quota lingüística del 25% en castellà. La coordinadora d'entitats cíviques i educatives fa una crida a participar en la mobilització del proper 14 de juny a Barcelona, per mostrar el suport social a la immersió lingüística i el dret a decidir el model educatiu a les urnes.

Somescola.cat rebutja un cop més la judicialització dels usos lingüístics a les aules del nostre país, en contra de les institucions catalanes escollides democràticament i del criteri pedagògic del conjunt de la comunitat educativa. És el Parlament de Catalunya qui estableix la legislació educativa pròpia. Així, la coordinadora demana a la Generalitat que continuï blindant el model d'immersió lingüística, d'acord amb l'aplicació de la normativa pròpia vigent.

Somescola.cat fa una crida a la participació massiva en la cercavila per l'escola catalana del 14 de juny, a les sis de la tarda al centre de Barcelona. Amb el lema "Per un país de tots, decidim escola catalana", la mobilització vol aplegar milers de persones de la comunitat educativa i de la resta de la societat civil, per convertir-se en una marea verda per l'escola catalana i del dret a decidir el propi model educatiu. El lot per finançar la mobilització s'està distribuint arreu del país i es pot adquirir al web www.somescola.cat.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin