Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la Llengua lamenta que el batlle de Barcelona abandoni la llengua catalana als Jutjats

La Plataforma per la Llengua lamenta que arran de la celebració del judici del cas Palau diverses autoritats catalanes, entre les quals el batlle de Barcelona i altres càrrecs i ex càrrecs polítics, no hagin emprat el català en la seva declaració davant la jutgessa.

L'ONG del català farà arribar al sr. Trias una carta de protesta davant aquest fet, expressant-li que com a responsable polític d'una de les principals administracions catalanes, hauria de ser un referent de defensa de la nostra llengua en l'àmbit judicial.

 

Evidentment, cadascú té el dret a escollir la llengua oficial que vol utilitzar als jutjats, però no es pot oblidar la situació de marginalitat que pateix el català en aquest àmbit; al 2012 només el 12,72% de les sentències de Catalunya foren redactades en aquesta llengua i el català és marginal en els documents judicials als Jutjats de Barcelona i de l'Hospitalet de Llobregat, per posar només dos exemples contundents. A més cal recordar que els jutges no tenen el requisit de conèixer el català per exercir a Catalunya, fet sorprenent i denunciat en nombroses ocasions pel Consell d'Europa.

 

Des de la Plataforma per la Llengua creiem que és important que aquells responsables polítics que donen suport a la normalització lingüística del català en tots els àmbits, siguin el millor exemple que la llengua del jutge o la majoritària en un judici no ha d'implicar la renúncia al dret de fer del català una llengua vàlida i normal en totes les actuacions judicials. Per tot això, demanem a totes les autoritats polítiques compromeses amb la llengua catalana que no l'abandonin als Jutjats, i que recordin als jutges que han de garantir el dret dels ciutadans a expressar-se en català davant l'àmbit judicial.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin